Muslimske kvinner bør få pris

Ambulansesjåfør Erik Schjenken, som ble anklaget for rasisme, fikk 100 000 kroner fra Medieofferfondet. Formålet er å støtte personer som har fått urettmessig behandling i mediene. Men hva med den frykt og de fordommer som muslimske kvinner blir utsatt for som følge av mediedebatten om hijab? Hvem skal støtte dem?

Muslimske kvinner som går med hijab må tåle krenkelser fra alle kanter, i mediene og fra det norske samfunnet. De er ikke pengestøtte jeg snakker om her, men forståelse og sympati.

”Folk dytter og spytter på oss” sier noen muslimske kvinner som går med hijab. Slik er det blitt i Norge etter FrPs og Siv Jensens beskyldninger om snikislamisering i Norge, og etter den opphetede hijabdebatten.

Med FrP i ryggen

Det å påtvinge bruken av hijab er ikke noe verre enn å nekte det.

På skolen blir jenter mobbet fordi de bærer hijab. I Trondheim prøvde en mann å rive hijaben av en kvinne da hun var på bytur. Andre opplever at folk knuffer borti dem når de går forbi. En kvinne med hijab opplevde at medpassasjerer begynte å snakke om at Siv Jensen har rett med beskyldningene om snikislamisering da hun satte seg overfor dem på bussen. 

Alle muslimske jenter fortjener erstatning fra FrP og Siv Jensen som har skylden for den høye prisen de må betale. FrP har nok en gang startet valgkampen med å spille på frykten for det fremmede.Og denne gang har de fått følge av Ap som også er begynt å bruke slike metoder i kampen om velgerne.

Ikke kveg

Jeg er ikke opptatt av om Erik Schjenken er rasist eller ikke. Han er i alle fall ikke den første som kan ha fått gangsynet forstyrret av etablerte fordommer. Det viktige er at han ble forstått da han sto frem og hevdet at han ikke er rasist. Han fikk til og med erstatning for det. 

Hva med de slørkledde jentene som påstår at de kan både velge og tenke selv? Hvorfor er det ingen tror på dem? Folk skriker ut om kvinneundertrykking med én gang det er snakk om hijaben, men nordmenn må forstå at det er et valg å dekke seg til, akkurat som det å velge å gå halvnaken. Men dessverre vil nordmenn helst se på disse jentene som en flokk med dyr som ikke kan tenke selv, men i stedet er styrt av menn som pisker dem til å kle seg slik de gjør.

Tvang og forbud

Muslimske jenter er fullstendig klar over at det er jenter som faktisk blir tvunget til å gå med hijab, og har full sympati med dem. Men hva hjelper det hvis vi alle blir skåret over en kam? 

Hvordan kan det norske samfunnet forstå om vi velger selv eller ikke? Vi blir uansett sett på som en generell gruppe. Hva vet han som prøvde å rive hijaben av en kvinne om hun faktisk er tvunget eller ikke? Og hvordan i all verden hjelper det å tro at man hjelper disse jentene ved å gå til angrep på dem? Det skader mer enn å forebygge. 

Oppreisning

Jeg mener (i frykt for hva selvgode nordmenn måtte mene) at det å påtvinge bruken av hijab ikke er noe verre enn å nekte disse jentene å få kle seg slik de vil. Det er blitt påstått at hijab hindrer integrering, men dette er fordi nordmenn ikke er villig til å akseptere bruken av hijab som en del av integreringen.

La meg håpe at det kommer en dag da disse jentene i hijab blir forstått. Det er den eneste erstatning tror jeg de trenger.