Det skjer

Author Recent Posts Majoran Vivekananthan Latest posts by Majoran Vivekananthan (see all) Utrops utgave 26 – 2019 ute nå! - 11.07.2019 Ingen uavhengig jury bak prisutdelingen - 01.07.2019 Rashidi skrev bok om anus - 31.05.2019 Homofili er en synlig del av dagens NorgeKampen for like rettigheter og respekt for homofile har kommet langt i Norge, […]

Homofili er en synlig del av dagens Norge
Kampen for like rettigheter og respekt for homofile har kommet langt i Norge, men det er fortsatt mye arbeid som gjenstår også innenfor tradisjonelle norske institusjoner og grupper. Homofile opplever fortsatt motstand i noen kristne miljøer og de opplever motstand i enkelte muslimske religiøse grupper. Samtidig opplever religiøse miljøer ofte at de blir tvunget til å akseptere homofili uten at de religiøse synspunktene blir respektert eller hørt. Seminaret arrangeres av Skeiv Ungdom, Antirasistisk Senter, Skeiv verden og Skeivt forum.
Tid: 23. 04. 2009 kl. 12.00-14.00
Sted: Antirasistisk Senter, Storgata 25, Oslo

Diskrimineringsfenomenets sanne vesen
Vanligvis fremstilles diskriminering som et endimensjonalt fenomen, gjerne svart-hvitt, kvinne-mann, og ofte som et minoritets-majoritetsfenomen. Denne måten å forstå fenomenet på, virker tilslørende og bringer oss ikke nærmere avskaffelse av diskriminering som fenomen. I virkeligheten er bildet atskillig mer komplisert. Det er mange de og vi konstellasjoner, mange grupper bidrar til å plassere andre i bås og til å legitimere at andre behandles som avvikere. Innenfor alle større utgrupper vil det befinne seg en flora av enda mindre utgrupper som sjelden eller aldri blir sett eller hørt. Berit Vegheim er daglig leder for borgerrettsstiftelsen Stopp Diskrimineringen og kriminolog og vil holde foredraget.
Tid: Konferansesalen, HL-senteret, Villa Grande, Huk Aveny 56
Sted: 26. 04. 2009 kl 14:00

Konferanse: Vi tjener på mangfold!
I 2009 har KIM har bidratt til dialog i det flerkulturelle Norge i 25 år! I anledningen jubileet, ønsker KIM å sette fokus på mangfoldets betydning for Norge. Hvordan bidrar mangfoldet til å forandre norsk kultur og samfunnsliv? På hvilke måter tjener Norge på mangfold? Innvandrere forteller sine historier om møtet med Norge. Bedrifter og kommuner deler erfaringer med hvordan mangfoldet fungerer på grasrotnivå. Se www.kim.no for mer informasjon og påmelding!
Tid: 8. -9. mai 2009
Sted: Thon Hotell Oslofjord, Sandvika

Sonora Cimarrón
Sonora Cimarrón er et solid og veletablert salsa-band i Norge. Deltagerne er erfarne musikere fra flere land i latin-amerika, Norge og Australia. Bandet har vekket mye oppmerksomhet fra sin første kick- off i februar 2004. Siden da har de spilt rundt i Norge og Skandinavia ved ulike anledninger. Ideen bak bandets beseting og det musikalske konseptet kommer fra bandets leder, låtskriver, arrangør og perkusjonist: Tito Guevara, som ønsker å formidle et bredere perspektiv på latinamerikansk musikk enn det som har vært vanlig tidligere.
Tid: Fredag 17. april kl. 21:00
Sted: Cosmopolite Scene

Grünerløkka Alternatives feirer 3 år
Grünerløkka Alternatives arrangerer bransjetreff for å bli kjent med nye band og artister. Hvis du kjenner noen ny band eller artister så er det bare å anbefale dem hit. DJ Rasputin kommer opprinnelig fra en middelmådig by i bibelbeltet, men lever i dag et stille og tilbaketrukket liv i hovedstaden, når han da ikke blir overveldet av en uforklarlig trang til å innvadere fester med en bunke plater, og plage godtfolk med skakkjørte balkanske ballader, sure trompeter, orientalske gufs, sigøynerlåter med altfor lange keybordsoloer, udansbare rytmer og annen utenlandsk musikk.
Tid: fredag, 03. 04. 2009, kl. 21.00
Sted: MS Innvik, Bjørgvika, Oslo