Sterkt utvidet program på årets Mela

Mela-suksess tross dårlig vær

Melafestivalen i år gikk av stabelen for åttende gang 14.- 16.august. Publikum fikk et variert program med både mat, musikk, dans, mote, kunstutstillinger og film.
Tekst og foto Kristian Mendoza
Latest posts by Tekst og foto Kristian Mendoza (see all)

Melafestivalen er over for denne gang, og festivalsjef Khalid Salimi kan se tilbake på årets arrangement med stolthet. Hundretusener trosset regnværet og for å få med seg årets flerkulturelle begivenhet.

– Å se at vi klarer å fylle hele rådhusplassen, er et tegn på den gode utviklingen vi opplever, forteller en fornøyd Salimi til Utrop.

Mye nytt

Årets festival, den åttende i rekken, hadde mye mer å tilby enn tidligere. I år valgte arrangørene å spre musikken rundt i forskjellige bydeler og flere steder i sentrum, under konseptet Gatemela. Holmlia, Haugenstua, og Vaterlandsparken ble gjort om til internasjonale musikkscener.

– Vi fikk veldig god respons på Gatemela, så dette er noe vi vil fortsette med. Gatemela gir publikum i de forskjellige bydelene et eierskapsforhold til arrangementet, sier Salimi.

Men det var ikke bare Gatemela som var nytt i år. Under Club Mela ble Mela-artister engasjert til å spille på en rekke av Oslos klubber, og Melavisjon viste en serie spennede kortfilmer fra hele verden.

– Med Melavisjon ville vi vise en del av virkeligheten rundt om i verden med små kortfilmer mellom musikkinnslagene. Det er viktig at folk også får med seg realitetene i byer som Mumbai og Karachi, forklarer Salimi.

En lang prosess

Å arrangere en festival, er en lang prosess og Mela er ingen unntak. Siden oktober i fjor har Salimi jobbet med arrangementet.

– Vi starter å jobbe med programmet allerede i oktober. Artister fra hele verden inviteres, så dette må planlegges i god, sier Salimi.

Planleggingen for neste års arrangement er rett rundt hjørnet, og Salimi er fast bestemt på å fortsette å følge opp den gode trenden fra årets festival.

– Vi vil fra nå av fortsette med Gatemela, Melavisjon og Club Mela, og jobbe videre for å finpusse og beholde den gode tradisjonen, sier Salimi.