Lag Chicken Curry

En sterk søndagsrett i høstkulden for store og små.

Ingredienser:

1 kylling uten skinn, delt i biter.
2 middels løk
3-4 hvitløksbåter
et lite stykke ingefær
3 små tomater skrelt og most, eller tomat i boks.

Krydder:

Gurkemeie – 1/2 ts
Rød chilli pulver etter smak (veldig sterk)
Garam masala 1/4 ts
Noen ferske koriander blader til pynt
Salt etter smak

Slik gjør du:

Kjør løk, hvitløk og ingefær i en mikser.
Varm opp 4-5 ss mat olje (ikke olivenolje).
Stek løk, hvitløk og ingefær på middels varme, tilsett salt, gurkemeie når den begynner å bli litt gylden.
Tilsett chilli pulver og tomat. Stek den til du ser at det flyter olje.
Tilsett kyllingbiter og stek alt på middels eller lav varme noen minutter til kyllingen er litt stekt.
Når oljen begynner å flyte, tilsett 2-3 kopper med vann og la det koke.
Når vannet koker, sett på lav varme og la kyllingen bli kokt i curryen til kyllingen er klar.
Tilsett garam masala og koriander.
Server med ris (basmati).