Pakistanernes norske historie

Debutforfatteren Mahmona Khan lanserte boka "Tilbakeblikk"  25. august, i Fritt Ords lokaler. Boken forteller livshistoriene til fem av de første pakistanske innvandrerne som kom til Norge i 1970.

Det var en fullsatt sal av kjente fjes da Utrop ankom boklanseringen av Mahmona Khans “Tilbakeblikk” i Uranienborgveien i Oslo. Blant gjestene var  SV-politiker Akhtar Chaudry, filmregissør Ulrik Imtiaz Rolfsen, skuespiller Assad Siddique og NUPI-forsker Laila Bukhari. Det store oppmøtet viser at boken ses på som en viktig markering for pakistanerne som innvandret til Norge, og deres barn som er født og vokst opp her. Mange holdt i en utgave av boken og noen var allerede i gang med å lese den.
Det var også flere personligheter å se utover kvelden, som blant annet komiker Zahid Ali og historiker Knut Kjeldstadli.

Jeg har funnet min identitet gjennom arbeidet med boka.

Lang erfaring 
Forfatteren bak boka, Mahmona Khan, er også sjefredaktør i nettmagasinet X-plosiv, og har vært journalist i LO-Aktuelt i mange år. Det var et bilde i arkivene til LO som vekket hennes nysgjerrighet på de første pakistanerne som kom hit til landet. Hennes egen far var blant de første pakistanerne som kom.

– Jeg har funnet min identitet gjennom arbeidet med boka, sa en tydelig engasjert Khan.