Mann av utenlandsk opprinnelse

Hvor ofte ser man ikke denne type tekst i artiklene man leser? Iblant hender det at man leter seg helt i bunnen av en kriminalsak bare for å finne ut om gjerningsmannen er av ”utenlandsk opprinnelse”.

Det må mer til enn det for å vite at det fortsatt er mennesker i Norge – uansett bakgrunn – som har et problem med at noen har en annen legning enn dem selv.

I slike saker er det mange andre aspekter som må granskes, blant annet hvorfor noen velger å gå til angrep på homofile fysisk og verbalt. Det må da ligge noe mer bak enn at personen er av utenlandsk opprinnelse?

Et av de to homofile ofrene som ble angrepet av en muslimsk mann på Grønland 19. august, sa noe imponerende: ”det er viktig at dette ikke blir gjort til en FrP-sak med muslimer mot homofile. Denne episoden dreier seg om én person”.

Mediene bør konsentrere seg om hvorfor kriminelle handlinger begås, ikke bare om opprinnelsen til gjerningsmannen.

Homonegativisme finnes i alle kretser, blant etniske nordmenn, ateister, politikere, blant SV-tilhengere som i FrP, Ap, til og med paven har sagt noe om dette.

Medmenneskelighet
I alle religioner, og som et anlegg i oss, har vi nestekjærlighet og respekt for andre mennesker. Uansett om vi snakker om innvandrere eller etnisk norske.

Hvordan har det seg da at man i visse situasjoner legger vekk denne delen av oss, og begår kriminelle handlinger? Hvorfor misliker enkelte andre på grunn av hudfarge? Hvorfor aksepterer man ikke at noen ikke har samme intelligensnivå som vi helst ser at de har?

Alle er forskjellige, og uansett hvor uakseptable slike situasjoner er, kommer det nok til å gjenta seg. Det har skjedd før, så hvorfor ikke siden?

Alle skal stå for sine handlinger uansett hvem de er. Handlingene skal ikke diskuteres med utgangspunkt i om man er utlending eller paven, men ut fra at det er et samfunnsproblem man må finne en løsning på.

Enda en unødvendig debatt

Mediene og andre som har en formening om slike saker, bør konsentrere seg om hvorfor kriminelle og andre uønskete handlinger begås, ikke bare om opprinnelsen til gjerningsmannen.

Gjør det saken mer alvorlig denne gangen fordi denne utenlandske mannen nevnte ”muslimsk bydel”? Da må også utsagnet ses i sammenheng med andre faktorer, og ikke bare i tilknytning til hans opprinnelse.

Han har gitt de parter som gjentatte ganger fremmer uvesentligheter i debatten muligheten til å komme med enda en. Når saken roer seg, har man da funnet en løsning? Tydeligvis ikke siden forrige gang i hvert fall.