Notiser

Author Recent Posts Kristian Mendoza Latest posts by Kristian Mendoza (see all) – Hvilken julesang liker du best? - 24.12.2018 – Hvilket statsborgerskap ville du hatt i tillegg? - 17.12.2018 – Skal du feire julebord i år? - 06.12.2018 Starter selvhjelpsgruppe for utstøtte muslimer Abida Akhtar fra Holmlia vil starte selvhjelpsgruppe i Groruddalen. Hun vil […]

Starter selvhjelpsgruppe for utstøtte muslimer

Abida Akhtar fra Holmlia vil starte selvhjelpsgruppe i Groruddalen. Hun vil henvende seg til unge og voksne muslimer og andre som har vært utsatt for overgrep, eller som har opplevd å bli utstøtt fra miljøet. – Jeg vil prøve å knytte til meg innvandrerungdom, for å forebygge og bevisstgjøre omkring slike problemer, sier Abida Akthar til Akers Avis Groruddalen, som selv brøt ut av det pakistanske miljøet som 23-åring.

Har du lyst til å kontakte Abida Akhtar, kan du gjøre det per e-post. Adressen er: [email protected]

Innvandrere og flyktninger ønskes velkommen inn på tunet


Med prosjektet Grønn integrasjon vil fylkesmannen i Oslo og Akershus hjelpe innvandrere nærmere det norske samfunnet. Asylsøkere skal få mulighet til å jobbe innenfor landbruk.

«For mange innvandrere og flyktninger vil et samarbeid med landbruket gjøre det enklere å bli integrert. De får muligheter for arbeidstrening innen grønne næringer.», står det på fylkesmannens hjemmesider.

Frykter useriøse asylmottak

Morten Tjessem, leder i Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS), mener Utlendingsdirektoratet ikke bør være tilsynsmyndighet for norske asylmottak. – Når UDI først lager avtaler med dem som driver asylmottakene, og etterpå skal føre tilsyn med det samme mottaket, havner de i en uheldig dobbeltrolle. En uavhengig tredjepart bør ha tilsyn med mottakene. Da tror jeg også det vil tvinges fram en minstestandard for hvordan mottakene skal drives, sier Tjessem.

Få innvandrere lykkes som gründere i Drammen

Mange innvandrere starter for seg selv fordi de ikke får jobb. Men også som gründere møter de fleste veggen, skriver Drammens Tidende. Det viser en fersk undersøkelse Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) har gjort ved blant annet Norsk senter for flerkulturell verdiskapning (NSFV) i Drammen. 64 prosent av de som har vært gjennom programmer ved senteret svarer enten nei eller vet ikke på spørsmål om de kommer til å starte egen virksomhet det neste året. De sier det vanskeligste er å skaffe penger. – Det viktigste denne rapporten viser, er at nordmenn snakker med to tunger. De ønsker på den ene siden å integrere, men gir ikke innvandrerne muligheten, sier seniorforsker Migle Gamperiene ved AFI til Drammens Tidende.

Innvandrermat mer populært

«Mange nordmenn i Oslo har fått nye spisevaner; nærmest en multi-etnisk matpraksis som viser at de er positivt interessert i – og nysgjerrige på, innvandrernes matvaner,» skriver Matsiden.no. Det innebærer kombinasjoner av mat fra ulike verdensdeler.

En tredel av alle matbutikker i Oslo by er eid av personer med etnisk minoritetsbakgrunn. To tredeler av Oslos befolkning handler ofte i disse butikkene. Av alle Oslo-restaurantene er det over 40 prosent som selger ikke-europeisk mat, opplyser Matsiden.no

Tilbyr bh-er til åtteåringer

Etter sterke reaksjoner har en undertøybutikk i Stavanger fjernet reklame for bh-er til åtteåringer. – Det er et merke som lager små størrelser, sier daglig leder Marita Eriksen til Stavanger Aftenblad. Etter oppmerksomhet fra avisen fjernet hun reklamen, men de små bh-ene er fremdeles for salg.

Størrelsene går fra åtte år. Men det er nok mer aktuelt for jenter i 10-11 årsalderen som begynner å få bryster. Det er en viss etterspørsel først og fremst fordi noen jenter er sjenerte over at brystvortene og brystene begynner å synes, sier Eriksen. Hun mener også at det er småjenter som liker plaggene fordi det får dem til å føle seg mer voksne.

Ni jenter stengt inne i falskt «Big Brother»-hus i Tyrkia

Ni jenter ble i forrige uke reddet av militærpolitiet i Tyrkia, etter å ha vært innesperret i to måneder i et falskt «Big Brother»-hus. Jentene skal ha svart på en annonse for et falskt reality-show, og deretter blitt fanget i en villa i Beykoz i Istanbul, melder den engelske utgaven av tyrkiske Hürriyet. Jentene, noen så unge som 16 år, ble filmet døgnet rundt. Nakenvideoer av jentene ble også solgt på internett. De ni jentene ble ikke reddet før foreldrene til en av jentene varslet militærpolitiet. De stormet huset der jentene ble holdt og arresterte en mann.

Uruguay lar homofile par få adoptere

Det katolskdominerte Uruguay blir det første landet i Latin-Amerika som tillater homofile par å adoptere barn. Den nye loven gjør det også mulig for ugifte par å adoptere barn. I 2007 innførte Uruguay en lov som tillater homofile par å inngå partnerskap. Men de får ikke gifte seg. Tidligere i år opphevet regjeringen forbudet mot homofile i hæren.

Kultur:

Gir bort e-bok

Nå lanserer Gyldendal og den populære krimforfatteren og politimannen Jørn Lier Horst en gratis utgave av romanen Når havet stilner fra 2006. Informasjonsdirektør Bjarne Buset i Gyldendal innrømmer at det også dreier seg om et stunt for å få oppmerksomhet, i likhet med hva enkelte musikere har prøvd seg på. Men han mener forsøket også kan bli til noe mer. – Vi vil gjerne vise at det finnes tilfeller hvor det kan lønne seg å dele. Vi kommer til å be bokhandlerne la informasjon om gratisutgaven ligge ved høstens nye bok fra Jørn Lier Horst, sier Buset til Aftenposten.no

–Kan lære av gavmilde amerikanere

I USA holder privatpersoner liv i kulturen. Norske kunstnere i New York mener nordmenn kan lære av gavmilde amerikanere. – Man skulle kanskje ønske at man kunne finne et sånt engasjement i Norge, som du har i USA. Det er helt unikt her, forteller kunstner Frank Brunner til Nrk.no.
 

Han har i 11 år bodd og arbeidet i New York, og hatt utstillinger i USA, Frankrike og Norge. – Michael Bloomberg, ordfører i New York, donerte i fjor rundt 240 millioner av egen lomme. Det er mer enn det nasjonale rådet gir all kultur i USA, forteller Brunner. I USA gir det høy sosial status å gi bidrag til kultur, og denne tankegangen mangler vi helt i Norge, mener Brunner.