Barn og unge i singe drakter fra hjemlandet
Foto: Privat

Ny vri på tamilsk kveld i Drammen

Den 12. mai møtte mennesker med ulike nasjonaliteter opp på den tamilske kvelden på Union Scene i Drammen. Sist det ble arrangert en tamilsk kulturkveld i den lille byen i Buskerud var i 2009.

 – Da var det nesten bare tamilene som kom. I år har vi samlet det flerkulturelle miljøet i Drammen slik at dette skal vise mangfoldet som er her. Vi prøver å knytte bånd på tvers av kulturer, forteller Kobal Visvalingam, sekretær i «Annai Poopathi Tamilsk Kultursenter i Drammen» som sammen med Drammen Interkultur og Buskerud Innvandrerråd sto for kulturkvelden.

Nordmenn, norsktamiler, bosniere, iranere, kinesere og estlendere fant veien til Union Scene den kvelden. Sammen utgjorde de en forsamling på 150 personer.

– Det var en stor og veldig hyggelig opplevelse med tamilsk dans, musikk, historie, klestradisjon og ikke minst tamilsk mat, forteller Bijan Gharahkhani fra Buskerud innvandrerråd

Tiltrakk seg ungdommer
Gharahkhani forteller at arrangementet trakk til seg spesielt mange ungdommer.

– Jeg tror at såpass mange unge kom var for å vise sine talenter, kulturelle røtter og ikke minst for å vise sine klær og mattradisjoner, sier Visvalingam.