Debatt

Svaret fra hjertet er: Barna

Innvandringspolitiske hensyn? På bildet: Barn venter på legehjelp i Irak
Foto: DVIDS
Jeg nekter å gi opp kampen for rettferdig behandling av asylbarna, skriver Inga Marte Thorkildsen i dette innlegget. 

Vi går mot slutten av valgkampen, med endeløs prat om meningsmålinger og regjeringskabaler. Er det på tide å minne hverandre på hva politikk egentlig handler om? Ansiktene til Yalda, Neda, Nath

 
Foto : Arbeiderpartiet

an og alle de andre dukker opp på netthinna, og svaret som kommer fra hjertet er: Barna.

Redde foreldre
I Norge er det mange hundre barn som har tilbrakt store deler av livet sitt i Norge, uten at de har noenanelse om hvordan framtida vil bli. Foreldrene er ofte redde, de er slitne, de mangler overskudd til å være gode foreldre for sine barn. Jo lenger de lever i en slik situasjon, jo mer alvorlig er det for barna. Derfor har SV alltid jobbet for at barn skal ha et særskilt vern

For meg er politikk grunnleggende sett en kamp for rettferdighet. Det er ikke rettferdig at barn straffes for foreldrenes handlinger. Det er ikke rettferdig å kaste ut barn som har blitt norske. Den strenge norske asylpolitikken er ikke rettferdig.

Fortsetter kampen
Jeg nekter å gi opp kampen for rettferdig behandling av asylbarna. Jeg nekter gi opp kampen for at barnets beste skal gå foran den tomme frasen om «innvandringspolitiske hensyn». Jeg nekter å gi opp kampen for at barn skal få bli der de hører til.

Det er derfor vi skal stå på til siste time i denne valgkampen. Det handler ikke først og fremst om å få meg inn på Stortinget. Det handler ikke om SVere i regjeringskorridorene. Det handler om barna. Jeg sier som Cornelis Vreeswijk synger: «Om inga ungar funnes så slutar ja'».