Unge Høyre bommet på samehumor

Ingen fra ledelsen i verken Unge Høyre eller Høyre har kommet med en formell beklagelse.

Fortjener jeg som muslim ikke plassen min i Norge, Amundsen?

Samfunnsdebattant Laial Janet Ayoub skriver et åpent brev til tidligere justisminister Per Willy Amundsen (FrP).

Rasismen som en del av vår hverdag

Det hjelper ikke at vi den 22. juli hvert år står sammen og sier "vi skal aldri glemme", når vi tillater at grensene for hatytringer utvides hver eneste dag, skriver Laial Janet Ayoub i dette innlegget.

Hvem deler samme tankegods som Breivik?

Den nordiske motstandsbevegelsen? Stopp islamisering av Norge? Hege Storhaug?

Utrop som e-avis
Nettspill

Les mer

Hva er galt med Sylvi Listhaug?

Mens «Listhaugsaken» pågikk, ble det en slags konsensus om ikke å lage kobling til 22. juli. Det var vanskelig, fordi denne saken handlet i bunn og grunn bare om 22. juli. 

Hvem kan være Norges Frances Black?

11. juli vedtok det irske senatet et forbud mot import av varer produsert i Israels ulovlige bosettinger på okkupert palestinsk område. 

At kristendom skal utgjøre halvparten av KRLE-faget i 2018 er hårreisende

Fagfornyelsen er noe jeg som lærerstudent har fulgt tett og det blir min framtidige rettesnor som lærer. Akkurat av den grunn trodde jeg at jeg så syner da jeg leste hva kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner lanserte som de nye kjerneelementene i faget KRLE.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Muslimske høyreekstreme?

Senter for Sekulær Integrering (SSI) gjennomgår i dette innlegget argumentene fra Islamsnets nye video.

Når debattene låses i posisjonene

Vi må kunne si at vi ikke tror på alt, uten at det betyr at vi fornekter alt, skriver Sunnev Gran i dette innlegget.

NRK svarer Ismael A. Hussein

De to journalistene som har jobbet med saken siden mars i fjor har selv initiert denne saken, uten noe forutgående tips, skriver fagredaktør i NRK Knut Magnus Berge i dette innlegget.

Bashe Musse urimelig behandlet av NRK

Jeg har sett hele intervjuet med Bashe Musse angående saken om koranskolebarna. Jeg lyttet intervjuet tre ganger og tolket det ord for ord. Nå sitter jeg igjen med et inntrykk av at Bashe har blitt urimelig behandlet.

Utrop på Facebook
Annonse

De beste tipsene for en magisk sommerfest!

Det er mye å tenke på når sommeren står for døra, ferien skal planlegges med alt mulig gøy, som grillfester i hagen og party på stranden. Her er festeksperternes 5 beste tips på hvordan du fikser den ultimate sommerfesten!

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

Oslos skjebne i realitetsdistanserte politikere

Politikere må slutte å trekke konklusjoner som kultur. Å gå løs på kultur blir ukorrekt, da kriminalitet ikke oppfordres i de fleste hus. Det begås kriminalitet av alle nasjonaliteter, skriver Afroz A. Shah som er utdannet lege.

Misvisende, feil og ubalansert fra HRS

HRS-gjengivelsen av Høyesterettsdom er vesentlig misvisende, skriver Doremus Schafer i dette innlegget.

Øst-kurdiske arbeidere i streik mot det iranske regimet

Debatt: Iran har stengt flere grenseoverganger mot Irak, noe som har rammet samfunn i iransk Kurdistan hardt. Til tross av trusler, arrestasjoner og bruk av anti-opprørsstyrker holder en over to uker lang streik koken.