Hvem sitt ord er Koranen?

Spør en muslim hvem sitt ord er Koranen, skriver Cemal Knudsen Yucel, grunnlegger og leder av Ex-Muslims Of Norway.

Det heter "scenenekt"

Eg trur det er betre å argumentere mot dei ein er ueinig med, i staden for å tie dei i hel, skriv Marit Hole Tynnøl Lesja i dette innlegget.

Mediene kan skylde seg selv

Ytringsrommet er innskrenket, og det er langt på vei medienes egen feil, skriver Assad Nasir i dette innlegget.

Utrop som e-avis
Nettspill

Les mer

Romsk kulturuke Fra lørdag 20. oktober til fredag 26. oktober

Romano kher – Romsk kultur- og ressursenter inviterer til romsk kulturuke fra 20/10 til 26/10.
Velkommen til en spennende uke full av romsk kultur, foredrag og aktiviteter for voksne og barn i alle aldre.

Global Family: Film screening and conversation

23 October at 18.00: TrAP, Cinemateket and Oslo Documentary Cinema welcomes you to a screening of Global Family (2018) followed by a conversation between directors Melanie Andernach and Andreas Köhler, Warsan Ismail and Hanan Benammar.

Frokostmøte: Hardere ytringsklima og vedvarende skjevheter

Velkommen til Likestillings- og diskrimineringsombudets presentasjon av den nye tilsynsrapporten til FN om status for Norges oppfyllelse av FNs rasediskrimineringskonvensjon (CERD).

Invitasjon til seminaret: Hva skjer med og for rom i dag?

Dagen er for ansatte i offentlige etater/virksomheter som er interesserte i hva som gjøres med og for norske rom i dag.

Tabanka Dance - I:object

Tabanka er kjent for engasjerende og rytmiske forestillinger som maner til bevegelse - av kropp og sjel- og også til aktiv samfunnsdeltakelse. Kompaniet benytter seg av en rytmisk virtuos og fysisk tilnærming til dans som engasjerer og gjør det nærmest umulig å se vekk der de tar opp tema som tvinger oss til å se igjen, på historien, på samfunnet, på livet, på oss selv. 

I dag
3 dager igjen
4 dager igjen
4 dager igjen
12 dager igjen

Om rasisme og dørholding på t-banen

Dørholding er et stort problem på T-banens rutenett i dag. Ofte blir enkelte ruter svært forsinket til stor irritasjon fra både medpassasjerer og førere. Man må likevel spørre seg om handlingen kan trekkes ut i et videre perspektiv om samhold og integrering.

Kjære menn som kritiserer mitt arbeid

– Jobb med deg selv, og la meg jobbe med de som tør å bryte ut av ufattelig smerte.

Innvandring og negativ sosial kontroll – på tide å snakke sammen

Det er på tide å finne ut hvordan negativ sosial kontroll blant innvandrere påvirker helsen til dem som blir utsatt for det. Forskere må våge å gå inn i dette betente temaet, og vi må gjøre det nå, Esperanza Diaz, forsker ved UiB.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Montebello: Ghetto på Oslos beste vestkant?

Skoleelever og lokalmiljøer på vestkanten går glipp av mye med det Blenda-hvite samfunn, skriver Ivar Johansen /SV) i dette innlegge.

En menneskerettighetsadvokat som innskrenker andres frihet

Iran er skrekkeksemplet, som Mostafaei har helt rett i. Det er derimot ikke sammenlignbart med norsk islam, skriver Tony Burner i dette innlegget.

Når ekstremistene finner sammen

Geert Wilders og Khadim Hussain Rizvi er ekstremister på hver sin side. De elsker hverandre. Den pakistanske regjeringen har gått i fellen, og alle vi andre er ofre for dem i denne runden.

Jakten på temperatur har reelle ofre

Det er liten grunn til å mistenke at Klassekampen eller andre som inviterer Lurås og andre hatspreder til debatt er interessert i å "normalisere" eller legitimere disse stemmene. Men jeg tror heller ikke hovedmålet er å "avsløre" eller "konfrontere" dem, skriver Eivind Trædal, MDG politiker, i dette innlegget.

Utrop på Facebook
Annonse

Kvinnekonferanse «Metoo Colourblind»

«Metoo colourblind». Seksuell trakassering skjer på bakgrunn av kjønn og ikke den etniske bakgrunnen. Så hvor er minoritetskvinner i denne Metoo bølgen og hvorfor har vi ikke hørt deres historier?

Annonse

Inspirerende festival 69 grader nord på en polarøy i Russland

En ganske så uvanlig festival fant sted på en av de mest fjerntliggende øyene i Russland, bare noen få hundre meter fra norskegrensen.

Annonse

De beste tipsene for en magisk sommerfest!

Det er mye å tenke på når sommeren står for døra, ferien skal planlegges med alt mulig gøy, som grillfester i hagen og party på stranden. Her er festeksperternes 5 beste tips på hvordan du fikser den ultimate sommerfesten!

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

Håndhilsen 2.0

I et fritt samfunn bør folk ha rett til å hilse på hverandre i henhold til sine egne tradisjoner og sin
egen tro, skriver Thomas Kårvand i dette innlegget.

Optimisme i Pakistan etter valget

Hva Imran Khan med sin regjering makter å utrette gjenstår enda å se, og pakistanere bør være varsomme med å glorifisere ham. Men ting har den tiddligere cricket-stjernen klart å få til allerede. 

Unge Høyre bommet på samehumor

Ingen fra ledelsen i verken Unge Høyre eller Høyre har kommet med en formell beklagelse.