Psykisk helse hos de mest sårbare

Psykiske helseplager utgjør en vesentlig utfordring. Personer med fluktbakgrunn har tung bagasje, og hjelpere som er i kontakt med disse må være oppmerksomme på dette.

Barna skal lære om 17. mai

I mangfoldige samfunn har vi større behov enn før for sterke fellesskap og en felles identitet, skriver Arbeiderpartiets leder.

Nadia Murads tale under fredsprisseremonien

Dette er fredsprisvinner Nadia Murads tale i sin helhet.

Finnmark: Et annet grenseland

Nadji Aïssa Khéfif forteller om filologen Carline Tromp som har gitt gamle tanker om «grenselandet» nye og feminine former.  

Utrop som e-avis
Nettspill

Les mer

Kafé SyNk presenterer: INTI Fusion

Peru, Bolivia, karneval, Andesfjellene - her får du panfløyter man ikke skal kimse av. 

VårtNabolag julefest på Dikemark asylmottak

Vi gleder oss til å se deg når vi arrangerer VårtNabolag julefest på Dikemark Asylmottak 16. desember. 

I dag
1 dag igjen

Det åpne sinn som religiøst ideal

Når en troende slutter å undersøke sine egne oppfatninger, svikter vedkommende det ansvar som følger med å være et tenkende vesen, skriver Farhan Shah.

Håndhilsing – ikke eneste måte å vise respekt på

«Er dette å legge til rette for integritet og verdighet?», spør Britt M. Kvaran Elli etter Diskrimineringsnemndas kunngjøring om håndhilsing.

Barna må lære det grunnleggende!

Vi må vaksinere oss mot antisemittismen for å bevare det norske samfunnet friskt. Vaksinen består hovedsaklig av kunnskap og holdningsarbeid. Grunnskolen, videregående skoler, lærerutdanningene og universitetene, er sentrale i den prosessen.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Derfor sier Erna Solberg ja til FNs migrasjonsavtale

Vi trenger et felles utgangspunkt for å håndtere flyktning-situasjonen i verden. Derfor har Norge sagt ja til å slutte seg til FNs migrasjonsplattform. Men enigheten gir ikke Norge nye forpliktelser, skriver statsminister Erna Solberg i dette innlegget.

Til skolebyråden fra en far med barn i Oslos videregående skole

Siauw har engasjert seg sterkt for ungdom i bydel Stovner. Den 8. november var han også med på å arrangere Groruddalstingets folkemøte på Tveita senter med temaet «Hvordan forhindre frafall i skolen». Inspirert av flotte appeller, egne erfaringer og især rektor Arnfinn Stautland har han skrevet følgende.

Bedre oppfølging av barn og unge

Den 6. september brakte Utrop et innlegg av Katja Busuttil der hun etterlyser større mangfoldskompetanse i skolen. «Regjeringen har iverksatt tiltak for dette», svarer Kunnskaps- og integreringsministeren.

Kampen om Gud

Skuffende resultat etter KrF-striden. «Valget burde egentlig ikke ha vært så vanskelig», skriver Johan Gåsvatn.

Utrop på Facebook
Annonse

De beste tipsene for en magisk sommerfest!

Det er mye å tenke på når sommeren står for døra, ferien skal planlegges med alt mulig gøy, som grillfester i hagen og party på stranden. Her er festeksperternes 5 beste tips på hvordan du fikser den ultimate sommerfesten!

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

Solidarisk flyktningpolitikk anno 2018?

Axel Fjeld reagerte då Masud Gharahkhani, i flyktningdebatten, ytra seg om «norske verdiar». Gharahkhani svarte at partiets nye strategi er human. No svarar Fjeld: «Problemet er at Gharahkhani legg skulda på innvandrarar når skulda ligg på storkapitalen»

Kur mot sosial kontroll? – Dropp offerrollen

Det er tøft å oppleve negativ sosial kontroll, men veien ut av den er å heve stemmen og ta inn at du er herre over eget liv.

Gharahkhani svarer på tiltale

Den 21. oktober kritiserte skribenten Axel Fjeld Masud Gharahkhani (AP) for blant annet å ha uttalt at «Gud må vike for demokrati og likestilling». Her får Fjeld et svar.