Det er for store forskjeller på øst og vest i Oslo

Sagene er ikke den største bydelen, men har likevel de største forskjellene mellom fattig og rik. Slik skal det ikke være. 

Hvorfor er vi besatt av lys hud?

Samtlige av kandidatene til årets Miss India-konkurranse "fremstilles" som lyshudede. Dette har skapt debatt i et land hvor størstedelen av befolkningen er mørk. Er idealet om lys hud egentlig en form for hvit overlegenhet?

Hva gikk galt med oss muslimer?

Jakten på sannheten har stått sentralt blant mange av islams store filosofer, og allerede tidlig i islams historie ble frøene til reform sådd.

Hva sier egentlig David Reich om menneskeraser?

Den 3. juni omtalte Utrop-journalisten Arve Vogt Moum boken Who we are and how we got here, av David Reich, som tar for seg spørsmål om DNA og menneskeraser. Moum mener at en del norske eksperter ikke har satt seg tilstrekkelig inn i ny DNA-forskning, og nevner Jon Røyne Kyllingstad ved Universitetet i Oslo. Her får Moum svar. 

Utrop som e-avis
Nettspill

Les mer

En leder til å gråte over

Tros- og livssynsfriheten er en fundamental menneskerett. Det gjelder selvsagt også muslimer.

Kvaliteten vi får tilbake penger på

Hvordan mangfold bygger bro mellom børs og katedral i kulturlivet.

Norge gjør mye for flyktninger

For tiden er det 65 millioner fordrevne flyktninger på verdensbasis. Norge kan ikke ta imot alle, men landet er i hovedsak sjenerøst i mottakelsen av mennesker på flukt.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Er jeg rasist?

Det er ikke rasistisk å akseptere at det er forskjell på raser. Rasisme oppstår når du mener at forskjellene skal påvirke menneskeverdet.

«Islamske lån»: Det er ikke statens oppgave å finne løsninger for folks overtro

Nok en gang blusser diskusjonen opp om muslimers manglende muligheter til å komme seg innpå det norske boligmarkedet.

Ranas kritikk av kvinnelig imam er uberettiget

– Høyt utdannede med minoritetsbakgrunn kan være ganske identitetsforvirrede, og kritikken imam Seyran Ates får av Mohammad Usman Rana i Aftenposten den 22. mai er hans forsøk på å vedlikeholde patriarkalsk makt, skriver Shakeel Rehman. 

Ni råd for å redusere frykt for islam og muslimer

Ta utgangspunkt i allmennmenneskelige verdier og delte daglige opplevelser i ditt møte med muslimer. Det er en av måtene du kan styre unna frykten på.

Utrop på Facebook
Annonse

Nytt statsbudsjett: Nå blir det dyrere å ha forbrukslån

ANNONSØRINNHOLD
Regjeringspartiene ble enige med Kristelig Folkeparti om statsbudsjettet mot slutten av 2018, før KrF gikk inn i regjeringen. Enigheten innebærer blant annet at det blir endringer i fradraget på lån. Her er noen av de viktigste punktene oppsummert.

Annonse

Skylder du mye i forbrukslån eller kredittkort? Søk refinansiering

ANNONSØRINNHOLD
Den private gjelden i Norge fortsetter å vokse, og mange har dobbelt så mye i gjeld som inntekt. Men det er også ting som tyder på at flere forbrukere kan være i ferd med å slå på bremsene.

Annonse

Krav for at du skal få låne penger med forbrukslån

ANNONSØRINNHOLD

Når du søker om et forbrukslån vil banken alltid foreta en kredittvurdering. Vurderingen brukes til å bestemme om du får låne, hvor mye du kan låne, og hvilke renter du får. Her er faktorene du bør kjenne til.

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

ANNONSE

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

Etter 17. mai: – Vi minnes Rubina Rana

Når 17. mai-feiringen har dabbet av, kan det være godt å huske en av de som viet hverdagen til å gjøre den fargerike festdagen til det den er blitt. 

Samer og grønlendere med felles opplevelser

Utdannelse på høyskole i Finnmark vekker minner fra grønlandsk barndom – Inga Hansen forteller om de mange parallellene hun opplever fra sin egen grønlandske barndom under sitt opphold i Kautokeino. 

Sjaman og sjarlatan?

– Denne mannen er ikke sjaman, han er ikke sjarlatan, han er en amerikansk foredragsholder, skriver Sven Henriksen.