Innvandring og negativ sosial kontroll – på tide å snakke sammen

Det er på tide å finne ut hvordan negativ sosial kontroll blant innvandrere påvirker helsen til dem som blir utsatt for det. Forskere må våge å gå inn i dette betente temaet, og vi må gjøre det nå, Esperanza Diaz, forsker ved UiB.

Montebello: Ghetto på Oslos beste vestkant?

Skoleelever og lokalmiljøer på vestkanten går glipp av mye med det Blenda-hvite samfunn, skriver Ivar Johansen /SV) i dette innlegge.

En menneskerettighetsadvokat som innskrenker andres frihet

Iran er skrekkeksemplet, som Mostafaei har helt rett i. Det er derimot ikke sammenlignbart med norsk islam, skriver Tony Burner i dette innlegget.

Når ekstremistene finner sammen

Geert Wilders og Khadim Hussain Rizvi er ekstremister på hver sin side. De elsker hverandre. Den pakistanske regjeringen har gått i fellen, og alle vi andre er ofre for dem i denne runden.

Utrop som e-avis
Nettspill

Les mer

"Familieliv - hvordan unngå (for mye) mas og krangel"

Lindeberglia - lokalet, Tevlingveien 16
Fredag 21. september
Kl. 18-20

Seminar: Min storebror er min mentor

Søndag 23. september - Kl. 15.00
Stovner Velhus
Fjellstuveien 26
Støtte: kr. 100
Inkluderer buffet

Hi No Ho/Silent Screams

Nordic Black Theatre og skolen vår Nordic Black Xpress samarbeide med Production Han fra Japan. Teaterforestilling spilles ute i Klosterenga park, lørdag 22. og søndag 23. september – begge dager kl. 14:00. Gratis og åpent til alle.

Muslimsk identitet i et moderne samfunn

Islamofobi og muslimhets er et økende trend. Både Islam som religion og muslimer har i over en lang tid blitt kildret og assosiert med et negativ fortegn i de fleste media oppslagene og generelt i samfunnsdebatten.

Internasjonal musikkfest i 10 år

Bergen Internasjonale Musikkfestival er 10 år, og markerer dette med et fantastisk program under festivalen, 24.-27.oktober. Det blir musikk fra nesten hele verden, blant annet Midtøsten, Sør-Amerika og Afrika.

I dag
2 dager igjen
1 dag igjen
20 dager igjen
33 dager igjen

Jakten på temperatur har reelle ofre

Det er liten grunn til å mistenke at Klassekampen eller andre som inviterer Lurås og andre hatspreder til debatt er interessert i å "normalisere" eller legitimere disse stemmene. Men jeg tror heller ikke hovedmålet er å "avsløre" eller "konfrontere" dem, skriver Eivind Trædal, MDG politiker, i dette innlegget.

Håndhilsen 2.0

I et fritt samfunn bør folk ha rett til å hilse på hverandre i henhold til sine egne tradisjoner og sin
egen tro, skriver Thomas Kårvand i dette innlegget.

Optimisme i Pakistan etter valget

Hva Imran Khan med sin regjering makter å utrette gjenstår enda å se, og pakistanere bør være varsomme med å glorifisere ham. Men ting har den tiddligere cricket-stjernen klart å få til allerede. 

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Unge Høyre bommet på samehumor

Ingen fra ledelsen i verken Unge Høyre eller Høyre har kommet med en formell beklagelse.

Fortjener jeg som muslim ikke plassen min i Norge, Amundsen?

Samfunnsdebattant Laial Janet Ayoub skriver et åpent brev til tidligere justisminister Per Willy Amundsen (FrP).

Rasismen som en del av vår hverdag

Det hjelper ikke at vi den 22. juli hvert år står sammen og sier "vi skal aldri glemme", når vi tillater at grensene for hatytringer utvides hver eneste dag, skriver Laial Janet Ayoub i dette innlegget.

Hvem deler samme tankegods som Breivik?

Den nordiske motstandsbevegelsen? Stopp islamisering av Norge? Hege Storhaug?

Utrop på Facebook
Annonse

De beste tipsene for en magisk sommerfest!

Det er mye å tenke på når sommeren står for døra, ferien skal planlegges med alt mulig gøy, som grillfester i hagen og party på stranden. Her er festeksperternes 5 beste tips på hvordan du fikser den ultimate sommerfesten!

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

Hva er galt med Sylvi Listhaug?

Mens «Listhaugsaken» pågikk, ble det en slags konsensus om ikke å lage kobling til 22. juli. Det var vanskelig, fordi denne saken handlet i bunn og grunn bare om 22. juli. 

Hvem kan være Norges Frances Black?

11. juli vedtok det irske senatet et forbud mot import av varer produsert i Israels ulovlige bosettinger på okkupert palestinsk område. 

At kristendom skal utgjøre halvparten av KRLE-faget i 2018 er hårreisende

Fagfornyelsen er noe jeg som lærerstudent har fulgt tett og det blir min framtidige rettesnor som lærer. Akkurat av den grunn trodde jeg at jeg så syner da jeg leste hva kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner lanserte som de nye kjerneelementene i faget KRLE.