«No-platforming»

Et mer hygienisk debattklima er både mulig og helt nødvendig for å holde demokratiet vedlike, sier Farhan Shah.

Populismens destruktive natur

Mandag 3. september ble det bestemt i Frps sentralstyre at Sylvi Listhaug tar over rollen som første nestleder i partiet inntil videre. Dermed har Frp gitt uttrykk for hvem de kan tenke seg i nestleder- og lederstolen fremover. Listhaug selv er glad og ydmyk for å ha fått vervet som midlertidig nestleder.  

Utrop som e-avis
Nettspill

Les mer

"Familieliv - hvordan unngå (for mye) mas og krangel"

Lindeberglia - lokalet, Tevlingveien 16
Fredag 21. september
Kl. 18-20

Seminar: Min storebror er min mentor

Søndag 23. september - Kl. 15.00
Stovner Velhus
Fjellstuveien 26
Støtte: kr. 100
Inkluderer buffet

Å vokse opp med flere språk: Språklæring i barnehagen

Hva kan barnehagen gjøre for å styrke språklæring for flerspråklige barn?

Veier ut av negativ sosial kontroll

Stor interesse for Født Fris konferanse om negativ sosial kontroll.

Videolansering: Status Quo - Legendenes rundbord

Hvordan har norsk kulturliv utviklet seg de siste 20 årene? I forbindelse med 20-års jubileet for TrAPs arbeid, skaper artist Monica N. Ifejilika en underholdende og informativ serie videosamtaler. 

2 dager igjen
4 dager igjen
I dag
1 dag igjen
1 dag igjen

På’n igjen

Nylig ble det gjort kjent at Sylvi Listhaug skal være nestleder i FrP frem til landsmøtet i 2019. Det kan naturlig nok medføre at stemmen hennes blir oftere å høre i det offentlige rom i tiden fremover. 

Segregeringens Sverige

Oppløsning av samfunnslimet og segregering forklarer i stor grad hvorfor Sverigedemokraterna denne helgen kommer til å gjøre sitt beste valg noensinne.

Skolen trenger mangfoldskompetanse

Hva gjør skolen når barn med minoritetsbakgrunn ikke møter første skoledag?

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Irrasjonell frykt for sharia

Det er liten fare for at sharia blir innført i Norge.

Støtte til trossamfunn er god integreringspolitikk

Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) foreslo under Arendalsuka å kutte økonomisk støtte til islamske trossamfunn. Det finnes gode argumenter for å parkere forslaget. 

Overforenklet syn på moskeene i Norge

Mohammad Mostafaei sine generaliseringer av et historisk skrekkeksempel gjennom å overføre disse til en svært forskjellig historisk kontekst, er uheldig.

Lurås forsvarer personkritikk av andre, men selv vil han ikke bli kritisert

Redaktør i Resett Helge Lurås, forsvarer innvandrings- og personkritikk med argumenter om ytringsfrihet. Samtidig er han kritisk til protestene mot Resett, selv om det også handler om det samme, nemlig ytringsfrihet og andres rett til å ytre seg. 

Utrop på Facebook
Annonse

De beste tipsene for en magisk sommerfest!

Det er mye å tenke på når sommeren står for døra, ferien skal planlegges med alt mulig gøy, som grillfester i hagen og party på stranden. Her er festeksperternes 5 beste tips på hvordan du fikser den ultimate sommerfesten!

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

Er Trump blitt Vestens justervesen?

Vår kultur ødelegges ikke ved at vi gjør plass til flere, så lenge vi er trygge på hvem vi selv er, og så lenge vi underlegger oss den norske kulturens normaler og ”justervesen” som gjør oss i stand til å inkludere andre. Det skriver Britt M. Kvaran Elli i dette innlegget. 

Ny pensjonsordning vil gagne innvandrerkvinner

Ap-nestleder Hadia Tajik går inn for å sikre pensjon fra første krone til høsten. Dette kan gagne lavtlønnsgruppene som tradisjonelt har ligget lavest på rangstigen, spesielt ikke-vestlige innvandrerkvinner.

Walid: Et omsorgsmenneske

– Walid Al-Kubaisi var en innvandrer som forelsket seg og følte seg hjemme i Norge, skriver SSIs Shakeel Rehman i sitt minneord til den norsk-irakiske samfunnsdebattanten.