Innvandrervelgerne i siget

Har du bestemt deg, sliter du med å velge eller dropper du å stemme?

Ape-sammenlikning er rasisme

I et lydopptak fra 1971 omtaler daværende president i USA, Ronald Reagan, afrikanske diplomater som apekatter. Apekatt-sammenlikningen har en lang og stygg historie bak seg.

Hjemlandsferie eller Granka?

For mange innvandrere er ferie noe helt annet enn grisefest på Gran Canaria, mildt sagt. Samtidig begynner også etniske nordmenn begynner å få sansen for "hjemlandsferie".

Kunsten å representere hele Norge

Hussain-saken bør handle om innvandrerpolitikere er grupperepresentanter eller ikke. Dessverre er diskusjonen redusert til et spørsmål om hijab. 

Å være eller ikke være, det er spørsmålet

Det dukker stadig opp dilemmaer av ulik art. De er enten små og banale, eller store og viktige. 

ALI er et morsomt ord

Mindre enn syv prosent av landets lærere har innvandrerbakgrunn. Hva kan vi gjøre med det?

Aamir Sheiks prisdryss er politisk spill

50 pakistanere ble hedret med en pris under markeringen av 50 år med pakistansk arbeidsinnvandring. Arrangør var 14. augustkomiteen. Hvorfor ble kjente norskpakistanske pioneer som har skapt historie i Norge forbigått, mens andre som som muligens ikke gjorde det ble belønnet med en pris?

Midlertidig lavere lønn vil fremme integrering

En ny rapport fra Nordisk Ministerråd foreslår lavere lønn for å få flere flyktninger i arbeid. Forutsetningen er at tiltaket kombineres med subsidier og gode utdanningsmuligheter. For Norge vil dette være en god og langsiktig investering.

Staten krever ikke likestilling i trossamfunnene

Regjeringens forslag til ny lov om tros- og livssynssamfunn setter ikke kjønnsbalanse som betingelse for å få statstøtte. Dette er godt nytt for en del innvandrermenigheter, men skuffende for de som har gått inn for et slikt krav.

Hvor svart er jobbsituasjonen for innvandrere?

Diskusjonen om innvandrere og jobb fremhever handler ofte om svartmaling. Innvandrere fremstilles som en monolittisk gruppe, hvor alle sliter med det samme. Situasjonen er mer kompleks - og lysere - enn som så.
X