Finnes det gråsoner i oppdragelsen?

Den siste tiden har det vært stort fokus på barnas oppdragelse. Blant annet har det kommet fram at barn med innvandrerforeldre blir slått oftere enn barn av opprinnelig norske foreldre. Men det er det jeg skal snakke om her. Her skal jeg snakke om de forskjellene i barneoppdragelse som jeg har sett hos mine nærmeste.

Valget som vil bli husket for alltid

Klokken er 6 onsdag morgen. Nyhetsoppleseren på NRK radio forteller at Barack Obama har blitt valgt til USAs president. Jeg hører dette i halvveis i søvne, og får en liten klump i halsen. Endelig.

Delt i tre! Homofil, muslimsk og farget

Jeg er lei av å være tålm...

Åndssnobbene

Det er en underlig verden vi lever i. Men jeg skal ikke begi meg ut i filosofisk farvann her. Det får vi ta siden.

Krisepakker i møtende tog…

Jeg må innrømme at det er blitt mye reising med tog i det siste. Noen ganger tar jeg meg tid til å høre på hva som ropes opp på høyttalerne i togene. Særlig når togene senker farten er det ofte spennende å vite hva grunnen kan være. Som regel annonseres det enten at ’vi er stanset for å vente på passerende tog’ eller at ’vi må vente på kryssende tog’ og andre ganger ropes det opp at ’vi venter på møtende tog’.

Respekt for klima-spåkoner

Apropos klima og apropos spåkoner, mener jeg at vi nye landsmenn, for å overleve i Norge, ikke bare trenger skikkelige klima-spåkoner, altså meteorologer, men også en ordentlig innføring i den norske klimakulturen.

Egentlig

Det som er bra med kriset...

Spåkoner og korrupsjon – komisk eller tragisk?

Hver gang jeg skriver denne spalten ringer jeg til spåkoner. For meg holder det ikke bare med én, men fire. I følge gammel tradisjon har muslimer lov til å ha fire koner, om det skulle være nødvendig, i vanskelige tider trenger en som kjent rikelig med trøst.

Palestinsk velvære

I sommer dro jeg med familien til landsbyen vår i Gallilea. En palestinsk by nord i Israel med omtrent 8000 innbyggere. Jeg har en ganske stor familie og min norske mann finner det bemerkelsesverdig at nesten alle han blir introdusert for enten er fetter, kusine, onkel eller tante.

En svunnen tid

Hva er en scene? Et fysis...
X