Den nye arbeiderklassen – og hvorfor ingen liker dem

0
Arbeiderklassen har gjenoppstått, delvis rekruttert fra middelklassen. Hvorfor kjemper ikke de politiske partiene om disse velgerne?, spør Asle Toje i dette innlegget. 

Sett negativ sosial kontroll på dagsordenen

0
Arbeid mot negativ sosial kontroll må inneholde mer enn sympati for de utsatte. Det er nødvendig med helt konkrete tiltak, skriver Afshan Rafiq i dette innlegget. 

Å støtte Muhammed-karikaturer viser mangel på empati og folkeskikk

0
Profeten Muhammed ﷺ er ikke «ekstremistenes profet», han er alle muslimers Profet. Å lage karikaturer av han er et hån mot alle muslimer, skriver Vegar Jørgenstuen i dette innlegget.

Når de andre barna feirer jul

Mange unge ser fram til det å ha fri fra skolen, men ikke alle gleder seg til å ha mye tid med familien sin, påpeker Nedre Romerike familievernkontor i dette innlegget. 

Internasjonal dag for avskaffelse av vold mot kvinner: Vis solidaritet med kurdiske kvinner!

0
Kvinnebevegelsen i Norge bør vise solidaritet med kvinner i resten av verden, herunder Kurdistan, skriver Lida Weerts i dette innlegget. 

Internasjonal dag for avskaffelse av vold mot kvinner: Myndiggjør gutter gjennom kunnskap!

Det er på tide å skifte fokus og delegere litt ansvar til gutter, til glede for kvinner og alle andre, skriver Niloufar Jalali-Moghadam.

150 år siden Comte de Lautréamonts død: En uruguayaners tidlige møte med verdens mangfold

0
Poeten Comte de Lautréamont møtte for over 150 år siden utfordringer i splittelsen mellom to hjemland. Det var både en styrke og en sorg å være annerledes, også den gangen, skriver Laura Alvarez i dette innlegget. 

– Hvorfor må «dere» feire bryllup midt i en pandemi?

0
Vi begynner fort å se etter syndebukker, men dette er ikke en konkurranse om hvem som er best i koronaklassen, skriver Noman Mubashir i dette innlegget.

Kulturrådet om mangfold: – Vi deler utålmodigheten

0
Kulturrådet jobber med oppdraget som koordinator for mangfold i kulturlivet, men vi skulle gjerne ha kommet enda lengre i arbeidet, skriver Kristin Danielsen i dette tilsvaret.

Islam og ekstremismen

0
Liberale, nasjonalistiske og sosialistiske ideologier sviktet. Det genererte frustrasjon og i neste rekke ekstremisme – som må slås hardt ned på, skriver Lars Gule i dette innlegget.