Krysser marokkansk håndverk og skandinavisk funksjonalisme

Som guttunge reiste Anwar Bougroug hver sommer på ferie til foreldrenes hjemland, Marokko. Turene inspirterte ham til en karriere i klesdesignbransjen.

– Invester i Norge, så vil Norge investere i deg

Norsk-palestinske Aiman Shaqura gikk fra å pante flasker på Toten til å ansette over 100 personer i selskaper han startet selv. Nå turnerer han Norge rundt for å skaffe flyktninger jobb.

Hodejeger-hjelperen Rafael

Rafael Garavito (37) rådgir bedrifter slik at de skal bli bedre på å tiltrekke seg de menneskene som vil passe best inn på deres arbeidsplass. 

– Tenk kompetanse, ikke hvor man kommer fra

Bedrifter må se mer på kandidaters kompetanse og tenke mindre på opphav og kultur, er budskapet til Sara Ouakim, Country Manager Norway for monster.no.

Utrop som e-avis
Nettspill

Les mer

Et lite stykke nye Norge

Ikke bare lager de unge flyktningene hjemmelaget sandwich-is, de sykler også i Oslos gater og selger den – akkompagnert av orientalsk musikk. 

Ur-mannen og klokkene

Israelskfødte Yair Halevy er i full sving med å reparere en klokke på kjøkkenet i det Utrop ankommer. Slik har han levd i en mannsalder, alltid sammen med klokkene sine.

– Et A4-liv er kjedelig

Amir Hashani (27) har cerebral parese (CP), er åpen homofil, og har muslimsk familiebakgrunn fra Kosovo. – Jeg kan jo ikke være noe annet enn meg selv, fullt og helt, sier han selvsikkert.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Polsk språklærer hjelper deg med å forstå deg selv

For språklæreren Magdalena Kaminska var det trangen til å utforske kommunikasjon – i alle dens former – som førte henne inn i yrket som gestaltterapeut. 

– Et flerkulturelt arbeidsliv med norsk preg

Leder for NITO Sør, Malini Sarah Espeland, er ikke som andre fagforeningssjefer.

Linda Vidala rapper for fri utfoldelse

I fjor gjorde hun braksuksess med singelen «Bængshot». Nå girer det thailandsk-norske rapptalentet opp til sitt første album med sin nye singel «Fjernlys».

Advokat-kontoret som satser på mangfold

Hos advokatfirmaet Rogstad snakkes rundt tolv forskjellige språk flytende. En arbeidsplass med ansatte i alle aldre og med forskjellig bakgrunn har skapt et godt arbeidsmiljø.

Utrop på Facebook
Annonse

De beste tipsene for en magisk sommerfest!

Det er mye å tenke på når sommeren står for døra, ferien skal planlegges med alt mulig gøy, som grillfester i hagen og party på stranden. Her er festeksperternes 5 beste tips på hvordan du fikser den ultimate sommerfesten!

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

– Det meste er mulig med hardt arbeid

Som lege, småbarnsmor, aktiv danser og fotballspiller på Veitvet Sportsklubb, er det meste mulig for norsk-tamilske Ravinea Manotheepan. Nå kan hun sette doktorgrad på listen over prestasjoner.

Serbisk-norsk kunstner forener ulike kulturer i verdensmusikk

– Det er viktig for meg å samarbeide med musikere på tvers av kultur, sier Jovan Pavlovic, komponist og timelærer ved Jazzlinja (NTNU) og en av de mest aktive trekkspillere i Norge.

 

 

 

Fikk sekser i norsk etter tre og et halvt år i Norge

Etter kun tre og et halvt år i Norge fikk irakiske Mohammed Al-Mashhadani (21) toppkarakter i norsk muntlig eksamen på vg3-nivå. Nå vil han bli lege.