Syrisk frisør med norsk lærling

– Etter fire år i Norge, ulike kurs, norskeksamener og kontinuerlig læring klarte jeg det som hørtes ut som en umulig drøm: å ha min egen bedrift i Norge, forklarer syriske Thaer Abo Issa.

Hussein vil bli lærer og TV-stjerne

For to år siden kom Hussein Mahmoud og familien som flyktninger fra de kurdiske områdene i Rojava i Nord-Syria. I løpet av sin korte tid her i landet har han gjort seg bemerket. 

Lærer bort russisk kampsport på Majorstuen

– Folk som bor hele livet i et trygt land, trenger ikke tenke for mye på selvforsvar, og takk Gud for det, sier Systema-instruktør Milos Malic.

Krysser marokkansk håndverk og skandinavisk funksjonalisme

Som guttunge reiste Anwar Bougroug hver sommer på ferie til foreldrenes hjemland, Marokko. Turene inspirerte ham til en karriere i klesdesignbransjen.

Utrop som e-avis
Nettspill

Les mer

"Familieliv - hvordan unngå (for mye) mas og krangel"

Lindeberglia - lokalet, Tevlingveien 16
Fredag 21. september
Kl. 18-20

Seminar: Min storebror er min mentor

Søndag 23. september - Kl. 15.00
Stovner Velhus
Fjellstuveien 26
Støtte: kr. 100
Inkluderer buffet

Hi No Ho/Silent Screams

Nordic Black Theatre og skolen vår Nordic Black Xpress samarbeide med Production Han fra Japan. Teaterforestilling spilles ute i Klosterenga park, lørdag 22. og søndag 23. september – begge dager kl. 14:00. Gratis og åpent til alle.

Muslimsk identitet i et moderne samfunn

Islamofobi og muslimhets er et økende trend. Både Islam som religion og muslimer har i over en lang tid blitt kildret og assosiert med et negativ fortegn i de fleste media oppslagene og generelt i samfunnsdebatten.

I dag
2 dager igjen
1 dag igjen
20 dager igjen
29 dager igjen

– Invester i Norge, så vil Norge investere i deg

Norsk-palestinske Aiman Shaqura gikk fra å pante flasker på Toten til å ansette over 100 personer i selskaper han startet selv. Nå turnerer han Norge rundt for å skaffe flyktninger jobb.

Hodejeger-hjelperen Rafael

Rafael Garavito (37) rådgir bedrifter slik at de skal bli bedre på å tiltrekke seg de menneskene som vil passe best inn på deres arbeidsplass. 

– Tenk kompetanse, ikke hvor man kommer fra

Bedrifter må se mer på kandidaters kompetanse og tenke mindre på opphav og kultur, er budskapet til Sara Ouakim, Country Manager Norway for monster.no.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Et lite stykke nye Norge

Ikke bare lager de unge flyktningene hjemmelaget sandwich-is, de sykler også i Oslos gater og selger den – akkompagnert av orientalsk musikk. 

Ur-mannen og klokkene

Israelskfødte Yair Halevy er i full sving med å reparere en klokke på kjøkkenet i det Utrop ankommer. Slik har han levd i en mannsalder, alltid sammen med klokkene sine.

– Et A4-liv er kjedelig

Amir Hashani (27) har cerebral parese (CP), er åpen homofil, og har muslimsk familiebakgrunn fra Kosovo. – Jeg kan jo ikke være noe annet enn meg selv, fullt og helt, sier han selvsikkert.

Polsk språklærer hjelper deg med å forstå deg selv

For språklæreren Magdalena Kaminska var det trangen til å utforske kommunikasjon – i alle dens former – som førte henne inn i yrket som gestaltterapeut. 

Utrop på Facebook
Annonse

De beste tipsene for en magisk sommerfest!

Det er mye å tenke på når sommeren står for døra, ferien skal planlegges med alt mulig gøy, som grillfester i hagen og party på stranden. Her er festeksperternes 5 beste tips på hvordan du fikser den ultimate sommerfesten!

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

– Et flerkulturelt arbeidsliv med norsk preg

Leder for NITO Sør, Malini Sarah Espeland, er ikke som andre fagforeningssjefer.

Linda Vidala rapper for fri utfoldelse

I fjor gjorde hun braksuksess med singelen «Bængshot». Nå girer det thailandsk-norske rapptalentet opp til sitt første album med sin nye singel «Fjernlys».

Advokat-kontoret som satser på mangfold

Hos advokatfirmaet Rogstad snakkes rundt tolv forskjellige språk flytende. En arbeidsplass med ansatte i alle aldre og med forskjellig bakgrunn har skapt et godt arbeidsmiljø.