Hva vil folk si

Arrangementsdetaljer

Nordisk Film Kino Saga, Stortingsgata 28.

11

oktober

17:45

Vi feirer FNs internasjonale jentedag med en egen jentevisning av Hva vil folk si. Det blir gjester, snop til alle og utlodding av premier. 

Vi ønsker å samle en kinosal full av jenter - unge og gamle. Så ta med en venninne, kollega, mor, datter eller tante og markér denne viktige dagen sammen med oss! 

Du får møte regissør Iram Haq, skuespiller Maria Mozhdah og Skamløs-forfatter Nancy Herz til samtale etter filmen. Samtalen ledes av Mariam Kirolos som har jobbet med jenters rettigheter i Egypt og nå jobber for Redd Barna. Hun innleder også filmen. 

Før visningen har du mulighet til å kjøpe den rykende ferske bok "Skamløs" av Amina Bile, Sofia Nesrine Srour og Nancy Herz i foajeen. 

FNs internasjonale jentedag setter søkelys på de utfordringene jenter møter som forhindrer dem i å velge hvordan de vil leve livene sine. Hva gjør vi for å sikre jenters rettigheter og hvilke utfordringer møter jenter med flerkulturell bakgrunn i Norge i dag? 

Et av FNs bærekraftsmål, mål fem, er å oppnå likestilling og styrke jenters og kvinners stilling. Les om bærekraftsmålene på fn.no.

Filmen Hva vil folk si forteller en sterk og rørende historie om Nisha på 16 år, som dras mellom sin egen identitet og foreldrenes forventning til hvem hun skal være. Det har allerede blitt rullet seksere på terningen fra både Cinema og Filmmagasinet og filmen ble mottatt med strålende kritikker på Toronto Internasjonale Filmfestival. 

Boka "Skamløs" er en samling tekster redigert av «de skamløse jentene» som forteller historier fra jenter som har opplevd negativ sosial kontroll på kroppen. I boka diskuterer de hvordan det er å bli konstant begrenset, korrigert og skambelagt, og deler sine egne erfaringer på veien mot skamløshet. 

Visningen arrangeres av FN-sambandet Øst, Mer Film, Gyldendal forlag og Nordisk Film Kino.

Profilerte arrangement