Videolansering: Status Quo - Legendenes rundbord

Arrangementsdetaljer

http://trap.no/prosjekt/status-quo

20

september

12:00

Første episode lanseres 20. september. Se den på http://trap.no/prosjekt/status-quo 

Hva har skjedd siden internasjonale og flerkulturelle kunstnere på alvor begynte å ta plass på den norske kunstscenen? Og hvordan ser kulturlivet ut for den nye generasjonen kunstnere og artister med minoritetsbakgrunn?

Ifejilika intervjuer de fire pionerene Cliff Moustache (Nordic Black Theatre), Malika Makouf Rasmussen (Global Oslo Music), Khalid Salimi (Melafestivalen) og Miloud Guiderk (Cosmopolite Scene). Som grunnleggere av nye scener og organisasjoner har disse fire hatt en viktig rolle i utviklingen av norsk kulturliv i flere tiår:

"De har skapt kreativt rom og annerledestenkende scener, hvor jeg og mine kollegaer har fått boltre oss gode. De er menneskene bak våre institusjoner og jeg lurer på hva de drømmer om nå? Hvordan ser fremtiden ut for pionerene innen det flerkulturelle kulturnorge?"
- Monica N. Ifejilika

Denne høsten markerer TrAP at det er 20 år siden den landsdekkende mønstringen «Du Store Verden!», vår første store, kunstneriske produksjon. Siden har vi jobbet for å øke mangfoldet i norsk kulturliv. Vi vil bruke jubileet til å gjøre opp status. Hva har skjedd, og hvor mangfoldig er kulturlivet egentlig i dag?

Profilerte arrangement