Veier ut av negativ sosial kontroll

Arrangementsdetaljer

Oslo House of Innovation (OHOI), Skippergata 22

20

september

08:30

– Endelig deler mennesker med forskjellige trosbakgrunn samme scene. Ikke for å forkynne tro, men for å dele erfaringer som har vært for vonde å leve med. Gjennom åpenhet og en ærlig debatt håper vi å vekke engasjement for frihetskamp på tvers av kultur og livssyn, skriver Født Fri i en pressemelding.

Å kjempe for individets frihet og motvirke negativ sosial kontroll er kjernen i Født Fris samfunnsoppdrag, skriver man videre.

– Gjennom levende eksempler skal vi vise veier ut av negativ sosial kontroll. Hvis vi ikke kommer oss videre med samtalen, og omsetter ord til handling, vil ikke historiene som fortelles være annet enn konstateringer av tingenes tilstand. 

Veien ut av ukultur
Derfor åpner Født Fri høstprogrammet sitt med en unik konferanse og en møteplass som har som mål å vise vei ut av negativ sosial kontroll og ukultur.

– Vi skal informere pårørende om hvordan de kan bidra for å gjøre denne kampen lettere. Vi ønsker i tillegg å gi sakkyndige mer kunnskap og redskaper for å forstå den sosiale kontrollen. Samtidig ønsker vi å styrke individets frihet ved at vi offentlig åpner mikrofononene for forskjellige individers kamp for retten til å være seg selv i norsk offentlighet. 

Torsdag vil mennesker med forskjellig bakgrunn og historier møtes for å ta et oppgjør sammen hos Født Fri.  

– Vi tror på medfølelse og at folk flest vil hjelpe hverandre når vi våger å være åpne om det som ødelegger våre liv og muligheter. Hva gjør de forskjellige instansene i vårt samfunn med problematikken? Det blir debatt om hvem som gjør hva for å hjelpe mennesker som på forskjellig vis blir forfulgt og plaget, eller utstøtt i Norge, ene og alene fordi de er den de er. 

For påmelding klikk her

For full program klikk her

Konferansier: Shabana Rehman og Sven Henriksen.
Prosjektledere: Rania Al- Nahi og Paul Omar Lervåg.

Profilerte arrangement