– Ikke skyld på kontantstøtten

- De minoritetskvinnene som nå er hjemme med barn og mottar kontantstøtte, også var hjemme med barna før kontantstøtten ble innført, mener Ali Khan, valgkampkoordinator for KrF.Det var KrF sammen med Høyre som innførte kontantstøtten ved forrige Stortingsperiode.

Ali Khan i KrFer positiv til kontantstøtten. Foto: Ola Gjethammer

– Jeg synes det er viktig å forsvare kontantstøtten mot påstander om at den hindrer integrering. I mine øyne er de viktigste argumentene at de minoritetskvinnene som nå er hjemme med barn og mottar kontantstøtte, også var hjemme med barna før kontantstøtten ble innført. Det er altså ikke kontantstøttens skyld at de er hjemme, tvert imot, ordningen gir disse familiene litt bedre råd, noe de ofte trenger, sier Khan.

Khan mener utfordringen om språkopplæring kan løses ved å tilby gratis kjernetid midt på dagen i barnehagen i tilegg til gratis norskkurs i samme tidsrom, vil kunne gjøre kontantstøtten til en unik oppbyggende og oppmuntrende faktor for mange innvandrer mødre.

– Jeg har selv barn som ikke begynte på barnehage før de var fire og de leverer 5+. Er kjempe fornøyd med dem, sier han.