Asylavslag bak drapet

28 år gammel kvinne ble funnet dypfryst i bagasjerommet da den 33 år gamle drapssiktede ektemannen leverte bilen til reparasjon.
Foto: Flickr.com
Somalieren som er i varetekt for å drepe sin kone, var under et stort press etter at han og kone hadde fått endelig avslag på aylsøknaden sin, ifølge Truls Heitmann, mannens forsvarer.

– Han har vært i en forferdelig presset situasjon. Både han og kona fikk i høst endelig avslag på asylsøknaden sin, og mistet dermed alle sine rettigheter i Norge. Samtidig kunne de ikke sendes tilbake til hjemlandet på grunn av situasjonen der, fortalte Heitmann til VG Nett etter at han møtte klienten sin i fengselet i Tromsø i helgen.

Påtalemakten vil be om fire ukers varetekt for den 33 år gamle somalieren som er siktet for drap av sin kone i Gryllefjord, skriver nrk.no.

Det bekrefter politiinspektør Einar Sparboe Lysnes overfor NTB. Mannen vil bli framstilt for fengsling i Nord-Troms tingrett i Tromsø i løpet av dagen.

– Vi har ikke alle detaljer rundt fengslingsmøtet klart ennå, sier Sparboe Lysnes.

Til reparasjon

Sist torsdag gjorde brøytesjåfør Hans Hanssen og hans bror Arne et forferdelig funn i bagasjerommet på bilen til 33-åringen.

De hadde blitt bedt om på å hjelpe den nå drapssiktede mannen med å ordne girkassen på bilen hans, da de fant en frossen bylt i bagasjerommet.

Det viste seg at brødrene hadde fått feil nøkkel og prøvde å ta seg inn i bilen via bagasjerommet for å se om de komm seg inn i bilen derfra, ifølge avisen Nordlys.

Drept i oktober

Ifølge Nordlys skal mannen i det innledende avhøret med politiet nyttårsaften ha sagt at han begikk drapet allerede 20. oktober i fjor. Kvinnen ble sist sett dagen før, 19. oktober, da hun var på jobb på sykehjemmet i Gryllefjord.