– Ønsker homofile blodgivere


Foto: Flickr.com
Sør-Trøndelag Unge Høyre er lei forskjellsbehandling.

Unge Høyre i Sør-Trøndelag er lei av at homofile diskrimineres i blodgivningssaken. I går gikk de inn for at homofile skal få lov til å gi blod.

 – Alle bør få anledning til å vise at er kvalifiserte blodgivere uten å skulle diskrimineres for legningen sin, sier leder i Sør-Trøndelag Unge Høyre, Iris Aunvik, til nettavisen.no.

Hun viser til Røde Kors kampanjen “Løp for livet”, som startet i Trondheim og hadde som mål å rekruttere 30.000 nye blodgivere. Aunvik er selv blodgiver og mener det er viktig å gi blod for behandlingen av mange sykdommer og viktig ved alvorlige ulykker.

Handler om likestilling

Ifølge reglementet på Helsedirektoratets nettsider bør menn som har vært i seksuell kontakt med andre menn helst være seksuelt avholdende i mer enn seks måneder hvis de har planer om å donere.

Ungdomsavdelingen er sterkt kritisk og mener kampen for et likestilt samfunn også handler om at homofile skal få kunne bidra til å bekjempe blodmangelen. Nå håper man på full støtte for forslaget også innad i Høyre.

– Jeg forventer å få støtte fra moderpartiet på dette. Vi skal først ta det opp med Sør-Trøndelag Høyre i begynnelsen av mars og håper å få med dem. Så skal vi ta det opp på landsmøte, sier Aunvik til nettavisen.no.