Sp-politiker mister verv etter å ha delt klimainnlegg fra nazistisk nettsted

Avgjørelsen om å frata verv ble tatt på et ekstraordinært styremøte i lokallaget onsdag kveld. (Illustrasjonsfoto)
Foto: Fotofaksimile: utrop.no
En Sp-representant i Drammen tas ut av klimautvalget i kommunen etter at hun delte en artikkel med kritikk av klimaforskningen fra et nynazistisk nettsted.

Avgjørelsen om å ta Sp-representant Trine Borge Johansen ut av Drammen kommunes klimautvalg ble tatt på et ekstraordinært styremøte i lokallaget onsdag kveld, skriver Drammens Tidende.

Ifølge en pressemelding fra lokallaget var avgjørelsen enstemmig. Møtet skal ha vart i over fire timer.

– Jeg tar det til etterretning, skriver Borge Johansen i en tekstmelding til avisen.

Innlegget som hun delte på Facebook, var hentet fra nettstedet frihetskamp.net. Nettstedet forbindes med Den nordiske motstandsbevegelsen, som har organisert marsjer i de nordiske landene de siste årene. Innlegget ble liggende i flere timer tirsdag kveld før det ble fjernet.

Med delingen ønsket Borge Johansen å sette spørsmålstegn ved det hun selv beskrev på Facebook som «hysteriet» rundt klima.

– Senterpartiet beklager at en av våre tillitsvalgte har opptrådt på en måte som er egnet til å så tvil om Senterpartiets holdning til klimautfordringene. Senterpartiet forventer at lokale tillitsvalgte forholder seg til partiets vedtatte politikk når de uttaler seg om dette i det offentlige rom, skriver partiet.

Borge Johansen fortsetter som styremedlem og sekretær i lokallaget. Lokallaget vil fremme en person som nytt medlem i klimautvalget, heter det i pressemeldingen.