Havbruksbedrift satser flerkulturelt

Onsdag presenterte Statistisk Sentralbyrå ferske tall over arbeidsledigheten blant innvandrere bosatt i Norge, innvandrere er spesielt utsatt
Foto: Scanstockphoto
Norsk delstatseid selskap vil tiltrekke seg talenter med mangfoldig bakgrunn.
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

Tirsdag ble det klart at havbruksselskapet Cermaq inngår en avtale med interesseorganisasjonen og rekrutteringsnettverket Alarga: Målet er at selskapet skal ansette flere kompetente personer med flerkulturell bakgrunn.

Alargas daglige leder, Dilek Ayhan, sier til Hegnar Online at Cermaq har skjønt at det lønner seg å tiltrekke seg talenter med flerkulturell bakgrunn.
Konsernsjef i Cermaq, Geir Isaksen, ser frem til et spennende samarbeid.
–  I Cermaq ser vi økende behov for å tiltrekke oss talenter med en bredere tilnærming, både når det gjelder språk, kulturforståelse og innsikt i det internasjonale næringslivet, sier han til Hegnar Online.

Felles interesse

Informasjonsdirektør i Cermaq, Lise Bergan, sier til utrop.no at samarbeidet er inngått på bakgrunn av felles interesser.
– Vi støtter Alargas grunnsyn og er interessert i å delta i deres program for mastergradsstudenter.
Hvor mange nye ansatte med flerkulturell bakgrunn skal Cermaq nå ansette?
– Vi har ikke fastsatt konkrete måltall eller planer for antallet flerkulturelle vi skal ansette.
Og hva slags kultursensitivitetsstrategier vil bedriften ha for de nyansatte? 
– Cermaq er et selskap med virksomhet i mange land utenfor Norge, blant annet Canada, Chile, Vietnam og Skottland. Mange av våre ansatte forholder seg til flerkulturelle utfordringer i sitt daglige arbeid.