– Norsk cricket må komme seg videre

Cricket er blitt populært i Norge, og det jobbes nå med å lage en egen cricket bane i Oslo etter internasjonale standarder. Men saken går tregt lokalpolitisk og forviklinger i Cricketforbundets styre har satt en demper for det videre arbeidet. Illustrasjonsbildet viser en av spillerne i Falken Girls, Norges første jentelag.
Foto: Kari Bye
Ap-politikeren Nasir Ahmed er bekymret over både siste tids styresak i Norsk Cricketforbund, og at det videre arbeidet med en ny cricketbane med internasjonal standard går for sakte. 

Saken det siktes til er TV2s avsløring om at Cricketforbundets president, Safir Hayat, skal ha gått bak ryggen på styret, og at han skal ha blitt bedt om å trekke seg som leder etter et ekstraordinært styremøte.

Grunnen til mistillitsforslaget skal være at et flertall av styremedlemmene i forbundet mener Hayat har egenhendig har inngått kontrakter med et selskap i forbindelse med utbyggingen av banen på Stubberudmyra.

Presidenten selv mener påstandene om at han har holdt styret utenfor, er feil.

– Jeg har ikke gått bak ryggen på styret her. Det er kun en påstand som jeg har bedt dem om å bevise og som de ennå ikke har gjort. Dette er helt klart en personlig agenda fra styrets side, sa Hayat til TV2.no dagen etter mistillitsforslaget mot ham.

– Beste intensjoner
– Jeg betviler ikke at styret kan ha de aller beste intensjoner, og er ellers fornøyd med jobben både de og presidenten har gjort i å lede cricketsporten i Norge. Samtidig er det svært bekymringsfullt at slike opplysninger kommer frem i lyset, hevder Ap-politikeren overfor utrop.no.

Cricket konkurrerer med mange andre idretter om sårt tiltrengte midler, og det er viktig å ha et godt image utad, påpeker han videre.

– Her er det viktig at styret og forbundet viser at de kan forvalte treningspitcher og en bane med internasjonal standard på en god og profesjonell måte. Å ha krangler eller anklagelser om økonomisk rot og støy innad i styret setter idretten i et dårlig lys.

Tidsplansmangel
Ahmeds parti fikk sitt forslag om å fremme en egen sak om crickettilbudet i Oslo vedtatt i bystyret i 2011. To år har gått siden dengang, noe han synes er lang saksbehandlingstid.

– Saken er lite forpliktende med tanke på ferdigstillelse av konsekvensutredning av en ny internasjonal bane. At man også har vedtatt ny pitch på Rommen er vel og bra, men man savner klart en konkret tidsplan for det videre arbeidet.

Nå overtar et nytt byråd. Og da ønsker Nasir og andre cricketinteresserte å se mer fortgang.

– Jeg håper på mer forpliktelse, mer handling og mindre snakk.