Blogginnlegg ga politikerhets

En stor del av innvandrere som bor i Oslo er skattebetalere, og er også med på "å sponse innvandringen", som det heter i et utspill fra Oslo-Frp (illustrasjonsbilde).
Foto: Flickr
Et blogginnlegg med et dokument fra Alta kommune, som skulle "bevise" at flyktninger får 25.000 utbetalt i sosialhjelp førte til sterke mishagsytringer mot statsforvaltningen.

– Folk har rast, der de har sett mange innvandrere har fått fra staten, det en etnisk norsk som er kommet i økonomisk uføre av ulike grunner, bare kan drømme om. Alle norske førstegangsetablerere er slett ikke prisgitt rike og rause foreldre som hjelper seg økonomisk. Mange sliter økonomisk så det går på helsen løs, står det skrevet i blogginnlegget, under tittelen Hvem skaper rasisme i landet?.

Nettstedet viste til en skjermdump av et saksfremlegg (se under) som kunne vise at Alta kommune hadde bestemt seg for å gi flyktninger (både enslige og familier) mer i livsoppholdssatser enn etniske nordmenn.

 
Foto : Skjermdump/livogleven.blogspot.no

Videre beskriver blogginnleggeren statsforvaltningen som “kjeltringer”, som “øser hemningsløst ut med rund hånd til alt som kan krype og gå av utenlandsk opprinnelse inn til landet”.

Oppklarer
Samtidig har også NAV og Alta kommune oppklart uklarheten omkring vedtaket fra 2013 om satser for livsopphold og etablering. Her presiserer man at hver enkel søknad vurderes individuelt og at det ikke gjøres forskjell i satser for livsopphold mellom flyktninger og andre.  

 

– Satsen på inntil 25.000  i en engangssum som skal dekke hvitevarer, senger og andre nødvendige investeringer for de som kommer til kommunen som flyktninger. I 2013 var det NAV som hadde ansvaret for bosetting av flyktninger, og innstillingen til Hovedutvalget for Helse og Sosial om størrelsen på støtte til etablering, ble derfor slått sammen med vedtaket om livsopphold.

– Vi ser at vedtaket kunne vært tydeligere formulert, men dette har altså ikke hatt noen praktisk betydning for de utbetalinger som er gjort, og de rettigheter det utløser, går det frem i skrivet på alta.kommune.no.