Første Hederssenior med innvandrerbakgrunn

Aslam Ahsan har de siste 20 årene arrangert julaften for ensomme
I anledning FNs internasjonale eldredag, som feires i Oslo rådhus 1. oktober, blir folkekjære norsk-pakistanske Aslam Ahsan utnevnt til Seniorsakens "Hederssenior 2014".

For første gang blir en norsk borger med utenlandsk opprinnelse utnevnes til Seniorsakens “Hederssenior”.

Seniorsakens hederspris blir tildelt ildsjeler som har gjort en spesiell innsats for eldre i Norge. I år deles hedersprisen ut for ellevte gang. 

– Seniorsaken er stolt over å hedre Aslam Ahsan som representant for den første gruppen innvandrere som ble invitert til Norge tidlig på 70-tallet. Han gled raskt inn i det norske samfunnet med en innstilling om å bidra med sitt engasjement på viktige samfunnsområder som arbeidsliv og politikk, sier Knut Chr. Høvik, generalsekretær i Seniorsaken Norge i en pressemelding.

Står opp for de ensomme eldre
Tidligere har Aslam Ahsan flere av de mest høythengende prisene i Norge. Blant dem Kongens fortjenestmedalje i gull og Brobyggerprisen. Sistnevnte fikk Ahsan for sin ekstraordinære innsats for innvandrerbarnas sak og for å bedre kontakten mellom innvandrere og det norske samfunn.

Ahsan ble tidlig engasjert som leder av Ressurssenteret for pakistanske barn. Etterhvert utvidet han sitt samfunnsengasjement til å omfatte flere grupper.

– Som en av Norges viktigste seniororganisasjoner ønsker Seniorsaken å hedre Ahsan spesielt for hans innsats for eldre og enslige som ofte opplever ensomhet, spesielt ved årets høytider, sier Høvik.