Vil kun ha kristne flyktninger

 
Foto : levanger.kommune.no
Lokalpolitiker i Frp i Leavnger, Svein Erik Musum, foreslo i kommunestyret i går at kommunen kun bør bosette kristne flyktninger.
0Shares

Lokalpolitikeren (bildet) fikk raskt motbør da lokalpolitikerne diskuterte bosetting av flyktninger i 2015. Levanger-Avisa var de første til å omtalte saken.

– Jeg har aldri blitt så sjokkert i politisk sammenheng som etter at jeg hørte innlegget fra Musum, sa Sp-politiker Vegard Austmo fra talerstolen kort tid etter.

Kommunestyret skulle behandle rådmannens forslag om å videreføre ordningen med å bosette 45 flyktninger samt noen familiegjenforeninger. Videre forklarte han hvorfor han la vekt på trosretning.

– Nå tenker jeg spesielt på situasjonen i Syria og Irak. De som er mest utsatt der er kristne. Kristne har jo egentlig den samme troen som oss, så vi trenger ikke å forandre oss så mye selv, sa Musum.

Bryter med menneskerettighetene
– Hvor skal vi begynne? Skal vi bryte med FNs menneskerettigheter? spurte Sp-politiker Austmo med harmdirrende stemme etter å ha gått på talerstolen etter Musum.

– Jeg er ikke kristen. Jeg er ikke medlem av noe trossamfunn. Hvis jeg skal bosettes i Musums land, så får jeg ikke bosetting, for jeg har ikke den troen som Musum vil pålegge oss andre, sa Sp-politikeren, ifølge Levanger-Avisa.