Norge blir fortsatt mer inkluderende

 
Foto : radiolatinamerika.no
Levekårsundersøkelsen Social Progress Index 2018 fra Deloitte og Social Progress Imperative viser at Norge skiller seg positivt ut ved å bli et mer inkluderende samfunn.
0Shares

Spesielt på aksept av homofile og lesbiske går Norge kraftig frem, hele 22 prosent siden 2014, melder Deloitte via en pressemelding.

Også i kategorien religionsfrihet og diskrimineringsvern av minoriteter gjør Norge det godt, hvor man i sistnenvte kategori er rangert på 17. plass.

Social Progress Index er en årlig undersøkelse som kartlegger levekårene i en rekke land med 51 ulike indikatorer. Årets undersøkelse er den mest omfattende hittil, og dekker 146 land. Totalt tilsvarer det 98 prosent av verdens befolkning. 

Inkludering til nytte
Få poeng som skiller topp tre-plasseringene. Tett etterfulgt av Norge på førsteplass, kommer Island på andreplass, Sveits på tredjeplass, Danmark på fjerdeplass og Finland på femteplass. Sverige kommer på en ellevteplass i undersøkelsen. 

Aase Aamdal Lundgaard, daglig leder i Deloitte Norge, , viser til at arbeid med inkludering nytter.

 
Foto : Deloitte

– Inkludering handler om å skape tilhørighet og tillit, vise respekt, legge fordommer til side og være åpen, lytte til og være interessert i andre synsvinkler, og gi muligheter og rom for reell påvirkning. Først når du virkelig gjør det, har virksomheten fått til inkludering.

Klikk her for full oversikt over Norges resultater i undersøkelsen.

Klikk her full gjennomgang av undersøkelsen.