Imam hyller solidarisk gest fra ikke-muslimsk kvinne

Imam Bashar Shaqura ved Sandefjord moské takker ikke-muslimsk kvinne som ba i sympati under motdemonstrasjonene til SIANs koranbrenning.
Foto: Skjermdump/dagsavisen.no
Imam Bashar Shaqura ved Sandefjord moské prøvde å få kontroll på situasjonen som eskalerte under Sian-demonstrasjonen i byen. Da fikk han øye på en kvinne som gikk i bønn sammen med flere andre.
117Shares

Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) demonstrerte forrige uke i Sandefjord endte med at tilhengerne brant en kopi av Koranen og politiet måtte bruke tåregass mot motdemonstranter.

I et forsøk på å roe ned situasjonen, samlet imam Bashar Shaqura ved Sandefjord moske en gjeng i bønn.

– Hvordan kan vi roe ned situasjonen nå? tenkte jeg. Muslimer har respekt for Allah, og under bønn er fokuset kun ham. Om de ikke vil be så kommer de til å respektere bønnen og kommer til å roe seg ned, sier han til Dagsavisen.

Oppi alt dette oppdaget Shaqura noe som rørte ham dypt. Det han oppfattet som en ikke-muslimsk kvinne valgte å vise sin støtte til muslimene ved å be sammen med dem.

– Jeg vet ikke hvem det er, men jeg takker henne for at hun viser solidaritet med oss. Hun viser at selv om hun ikke er muslim så respekterer hun oss, sier han.