Assad kapret kremjobben

 
Foto: Kari Bye
Av 1700 søkere var det til slutt groruddalsgutten Assad Abbas (22) som fikk sommerjobben som konsernsjef i Adecco.

 
Foto : Kari Bye
Hvert år utlyser Adecco sommerens råeste sommerjobb; jobben som konsernsjef i Norges største bemanningsbyrå. I år stakk Assad Abbas (22) fra Groruddalen av med seieren. Til daglig studerer Abbas ved Handelshøyskolen BI, hvor han er halvveis i masteren sin i økonomi og ledelse, med spesialisering i finans. I sommer har han hovedansvaret for 500 ansatte og 7000 vikarer.

– Storebroren min oppfordret meg til å søke. Han mente jeg passet perfekt til stillingen, forteller Abbas til Utrop.

Stort ansvar
Som konsernsjef vil Abbas ha ansvar for å lede driftsmøter og følge opp operativ drift og toppledelsen i selskapet. I tillegg må han planlegge og lede ledermøter, forberede neste års budsjettforhandlinger, evaluere høstens markedsplan og planlegge en salgskampanjen. Og på toppen av det hele skal han fortelle om hverdagen som konsernsjef på Adecco Student sin Facebook-side.

Nå vet jeg at alle de timene jeg har lagt i idrett, arbeid, studier, nettverksbygging og frivillige verv har vært verdt det.

Det var jury som til slutt avgjorde hvem som vant jobben som konsernsjef denne sommeren. Abbas forteller at prosessen begynte rolig og at det først begynte å bli hektisk da det var kun 25 kandidater igjen. Etter det ble det bare mer krevende jo lenger ut i prosessen man kom. Den mest krevende oppgaven for den unge påtroppende konsernsjefen var caseoppgaven de måtte løse.

Ble grillet
– Oppgaven gikk ut på å finne et tiltak som sørger for at Adecco vil ha markedslederposisjonen de neste fem årene. Hver for oss skulle vi sette sammen våre egne team, på minst tre personer for å løse oppgaven. Ikke nok med det, så måtte vi også teste ut om tiltaket var etterspurt av markedet. Så måtte jeg presentere løsningen til gruppa mi for juryen på 20 minnutter, etterfulgt av en 10 minutters spørsmålsrunde, forteller han.

For å løse blant annet caseoppgaven, har Abbas fått brukt utdannelsen sin, ved å anvende fag som mikroøkonomi, makroøkonomi og strategi. 

– Men det var ikke bare faglige erfaringer som hjalp meg i prosessen. Under intervjuene henviste jeg ofte til erfaringer fra situasjoner som oppstår under gruppearbeid og hvordan jeg målrettet arbeidet med å tilegne kunnskap på kort tid, noe som også er relevant for jobben.

– Hvordan føles det å ha kapret kremjobben?

– Det er en fantastisk følelse. Og en bekreftelse, for nå vet jeg at alle de timene jeg har lagt i idrett, arbeid, studier, nettverksbygging og frivillige verv har vært verdt det.