Facebook lanserer u-landsvennlig versjon

Facebook-kommentarer til besvær: 11. kandidaten i stortingsvalglista til partiet Demokratene i Hedmark har nå valgt å forlate partiet etter høyst uheldige kommentarer om dobbelt-drapet i Kristiansand. Mannen i 50-årene har slettet statusen og beklaget innholdet.
Foto: Illustrasjonsbilde
Nettsosiale afrikanere og folk i andre utviklingsland kan glede seg.

Facebook har i disse dager lanserer adressen
0.facebook.com, til bruk for nettsosiale folk med beskjedent utstyr,
dårlig råd og lav båndbredde, skriver itavisen.no.

Nettsiden er ikke tilgjengelig for hverken nordmenn, amerikanere, briter eller svensker. Ifølge itavisen.no gjelder tilbudet først og fremst utviklingsland, særlig afrikanske. Listen over nasjoner som har
tilbudet omfatter blant annet Swaziland, Rwanda, Madagaskar og Guinea Bissau.

Innovasjon og tilpasning

Leder i Fellesrådet for Afrika, Magnus Bjørnsen, er ikke overrasket over at sosiale nettverk som Facebook i større grad tar hensyn til ulike nettbrukeres behov på verdensbasis.

– Av alle verdens kontinenter har Afrika høyest internettbruk via mobillinjer. Jeg ser på det som god ressursbruk, siden de fleste afrikanske land faktisk har flere mobilbrukere enn fastlinjeabonnenter, sier han til utrop.no.

Kan afrikansk lett-nett være et alternativ for fremtiden?

– Innovativt og behovstilpasset er det ihvertfall. Avstandene mellom byer og infrastruktur i de fleste afrikanske landene er store og da sier det seg selv at trådløst nett, enten i form av Wi-Fi, satelitt eller mobil foretrekkes fremfor kabelnett. Vi ser jo allerede at land som Rwanda satser mye penger på trådløs utbygging.