Argentina krever iranere utlevert

Går tøft ut: Argentinas president Cristina Fernandez går inn for en granskning av terrorbombingen av det jødiske senteret i Buenos Aires i 1994. Flere av de anklagede som ønskes utlevert har hatt eller har innflytelsesrike posisjoner i Irans regjering.
Foto: Expectativa Online
Flere prominente iranske tjenestemenn skal ha hatt sentrale roller i et terrorangrep i Buenos Aires for snart femten år siden. Nå kreves de utlevert av argentinske myndigheter.

Argentinas president Cristina Fernandez vil gjenoppta saken mot åtte iranske tjenestemenn som angivelig hadde en rolle i et terrorangrep mot et jødisk kultursenter i Buenos Aires i 1994, skriver nyhetsbyrået AFP.

Angrepet krevde 85 liv og var et av de verste i argentinsk historie. Det regnes som utført av den libanesiske Hizbollah-geriljaen på oppdrag fra Irans regjering. Blant de antatt innblandede finnes Irans nåværende forsvarsminister Ahmad Vahidi og tidligere utenriksminister Ali Akbar Velayati.

Vil hjelpe, avviser anklager

Irans regjering lover samarbeid i etterforskningen av saken, men avviser alle anklager om at landet skal være innblandet.

– Vi ønsker en konstruktiv dialog med argentinerne, samtidig som vi vil klart si ifra at alle disse åtte tidligere og nåværende tjenestemenn er helt uskyldige.