Mener forkledd turist var selvmordsbomber

Terrorangrepet skjedde rett ved flyplassen i Burgas, en av Bulgarias mest populære turistbyer
Foto: Wikimedia Commons
Det som etter alt å dømme var en selvmordsbomber sprengte seg selv i lufta og drepte seks andre i et angrep ved flyplassen i Burgas i Bulgaria i går. Myndighetene mener de har bilder av gjeringsmannen.

I går ettermiddag kunne et voldsomt smell høres rett i nærheten av flyplassen utenfor den viktige turistbyen Burgas i Bulgaria. Eksplosjonen rammet en turistbuss med israelske turister. Fem israelere, bussjåføren fra Bulgaria samt selvmordsaksjonisten mistet livet i angrepet.

Norske Julia Flaten (18) var på flyplassen sammen med moren da angrepet skjedde. De skulle reise tilbake til Norge i går kveld.

– Vi hørte et skikkelig smell da vi kom til flyplassen. Vi gikk ut og da var det fullt kaos og masse røyk, sier hun til VG Nett.

Frigitt bilder

Bulgarske myndigheter har frigitt bilder av en person de mener er gjerningsmannen. Overvåkningskameraene på flyplassen viser at den antatte selvmordsbomberen gikk rundt på flyplassen i rundt en time før eksplosjonen. Mannen skal selv være en av de som er funnet døde etter eksplosjonen, melder VG Nett. Mannen på bildene ser ut som en vanlig turist kledd i vestlige klær og med to kolli bagasje.

Politiet i Bulgaria har bekreftet at eksplosjonen ved flyplassen i byen Burgas var et terrorangrep. Flere av de drepte skal være ungdommer. Blant de skadde skal det være barn og gravide kvinner.

Bulgarias innenriksminister Tsvetan Tsvetanov har uttalt at det var en selvmordsbomber med et falskt førerkort fra USA i dette angrepet, sier han. Ifølge nyhetsbyrået AP var førerkortet utstedt i Michigan.

Bulgarias statsminister Boiko Borisov sier at mannens identitet ennå er ukjent.

– Vi har jobbet sammen med kolleger fra FBI og CIA. De sier at personen på førerkortet ikke er i deres database, sier han ifølge VG Nett.