Snowden vil til Brasil

 
Foto: Skjermdump/YouTube
Snowdens midlertidige asyl i Russland er i ferd med å gå mot slutten. Nå har han søkt om asyl i flere land, deriblant Brasil.
Koubang Mbilase Enyam
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

Spionsiktede Edward Snowden har lekket en rekke etterretningsdokumenter etter at han sluttet i den amerikanske etterretningstjenesten, NSA, skriver VGNett

Snowden er ettersøkt av amerikanske myndigheter, og bor derfor for øyeblikket i Russland. I går sa han under et TV-intervju at han har søkt om asyl i Brasil, ifølge AFP.

–  Jeg kunne absolutt tenkt meg å bo i Brasil, sier han til den brasilianske TV-kanalen Globo TV.

For øyeblikket har Snowden midlertidig asyl i Russland som går ut i august. Washington har fratatt Snowdens amerikanske pass, og mannen har dermed begrensede reisemuligheter.

Søkt asyl i syv land
Videre under intervjuet fortalte Snowden til reporteren Glenn Greenwald at han hadde formelt søkt asyl i syv land, inkludert Brasil. Samtidig sier utenriksminister i Brasil at han ikke har mottatt en formel asylsøknad fra den spionsiktede.

I intervjuet sa Snowden at han ikke ville tilby dokumenter til et land i bytte mot et trygt bosted. Dette fordi han mener at asyl skal bli gitt på bakgrunn av humanitære grunner.

Tidligere har Snowden sagt til NBC at han ønsker å komme hjem til USA en dag.