– Vi føler oss fryktelig alene

Etter terrorangrepet for snart et år siden har satiremagasinet Charlie Hebdo hatt et vanskelig år. Bladets medarbeidere må ha politivakt nesten kontinuerlig og redaksjonen er nødt til å jobbe på hemmelig adresse. Bildet ble tatt noen få dager etter angrepet, og viser den franske grafittiartisten "MrR & PapagiBs" hyllest til terrorofrene i Charlie Hebdo-redaksjonen.
Foto: flickr.com
Satiremagasinet Charlie Hebdo har hatt et vanskelig år etter terrorangrepet mot bladets redaksjonslokaler i Paris.

Strenge sikkerhetstiltak blir iverksatt når ettårsdagen for angrepet på satiremagasinet Charlie Hebdo markeres med flere seremonier i Paris denne uken, melder VGNett.

Charlie Hebdo-redaksjonen har hatt et håp om at flere ville gi seg i kast med denne typen religiøs satire. Men det har ikke skjedd, ifølge bladets økonomisjef Eric Portheault.

– Ingen vil kjempe sammen med oss siden det er farlig. Vi føler oss fryktelig alene, sier han til nyhetsbyrået AFP.

Ble verdenskjent etter brutal terrorangrep
Tolv mennesker ble drept da to ytterliggående islamister med automatvåpen angrep redaksjonslokalene 7. januar i fjor. Sjefredaktøren og flere av Charlie Hebdos mest profilerte tegnere var blant ofrene. 

Fire millioner franskmenn demonstrerte til støtte for bladet noen dager senere, og det første nummeret etter angrepet ble trykket i 7,5 millioner eksemplarer. Terrorangrepet gjorde satirikerne kjent over hele verden, og emneknaggen #JeSuisCharlie spredte seg viralt på sosiale medier.

Tegner fikk traumer
Tross de mange støtteerklæringene har det likevel vært et utfordrende år for satiremagasinet etter drapene. En av de mest kjente gjenlevende tegnerne, Luz, sa opp stillingen sin i september fordi terrorangrepet hadde gitt ham traumer.

Redaksjonen har vært nødt til å flytte til nye lokale hvor de jobber under ekstreme sikkerhetstiltak på en hemmelig adresse, ifølge VG.

Ifølge en rapport fra Reportere uten grenser, RSF, er bladets medarbeidere ofte nødt til å skifte hjemadresse, og leve under politibeskyttelse. Terrorangrepet førte til at Frankrike ble av RSF erklært som det tredje farligste landet for journalister, bak Syria og Irak.

Lenken til illustrasjonsbildet.