Hedrer speidere for flyktninghjelp i Hellas

 
Foto: World Scout Federation
FNs generalsekretær Ban Ki Moon roset speidere for deres innsats på øya Lesvos, hvor flyktninger ofte går i land på vei til Europa.

Generalsekretærens besøk sammenfalt med den 15. europeiske speiderkonferansen i Oslo denne helgen.

Beredskap, samfunnsansvar, og lederskap, verdier som er grunnlaget for fredsarbeidet som 40 millioner speidere utfører over hele verden, var hovedtemaene under konferansen, opplyser World Scout Federation (den verdensomspennende speiderorganisasjonen) i en pressemelding.

På Lésvos tok FNs generalsekretær, som selv er speider, gladelig på seg speiderskjerfet igjen og lyttet til speiderne fortelle om innsatsen de har gjort. Denne innsatsen har inspirert tusenvis av andre speidere over hele Europa, særlig i Sverige, Tyskland, Tyrkia, og Danmark, til å hjelpe lokalsamfunnene ønske flyktningene velkommen.

– Å møte fremmede med barmhjertighet er et eksempel på hvordan speidere skaper fred verden over, fra å delta i fredsforhandlinger i DR Kongo til å assistere med hjelpearbeid i Nepal. Med 675 millioner timer samfunnsarbeid siden 2012 som speiderne har utført rundt om kring i verden, er det tydelig at speiderne har stor påvirkningskraft. Dette er ikke profesjonelle aktører, dette er unge fredsambassadører. Dette er speidere.

– Utgjør en viktig forskjell
Når Ban Ki Moon møtte speiderne på Lesvos takket han ikke bare de 50.000 speiderne som assisterer syriske flyktninger langs flyktningsrutene i Europa, men også de 22-millioner fredsambassadør-speiderne som jobber med seks millioner fredsprosjekter.

– En speider vil ikke være passiv og se på, han eller hun vil handle, og i Europa gjør dette en forskjell i livene til tusenvis av mennesker, sa han videre i sin tale til de fremmøtte speiderne.