Frankrike busser alle barn ut av flyktningeleir

 
Foto: Malachy Browne
Over 1.600 enslige mindreårige som fortsatt oppholdt seg i Calais to dager etter at leiren med navnet "Jungelen" (bildet) ble ødelagt, har blitt busset til mottakssentre andre steder i Frankrike. 

Til sammen har 70 busser kjørt de unge migrantene til mottakssentre andre steder i Frankrike i løpet av dagen, skriver Stavanger Aftenblad.

– Jeg kan ikke si jeg er lykkelig, fordi jeg vet ikke helt hvor jeg ender opp hen, men jeg er glad for å forlate «Jungelen» uansett, sa Ahmed, en 17-årig sudansk migrant, til tilstedeværende presse.

Ungdommene har fram til nå ventet på en avklaring om hvorvidt britiske myndigheter ville innvilge dem opphold i Storbritannia, men samtlige fikk i denne omgang nei.

Frankrike har gjentatte ganger bedt britene ta inn flere av de unge migrantene. Storbritannia har til nå tatt inn over 270 unge som tidligere oppholdt seg i leiren, og mener det er Frankrikes feil at prosessen tar lang tid.

Fortsatt befinner rundt 400 kvinner med unge barn seg i Calais, i et veldedighetsdrevet mottakssenter, ifølge Reuters og NTB.