– Tendens til ikke å tenke ærlig om integrering

Gründer til det innvandrerkritiske nettstedet Honestthinking, Ole Jørgen Anfindsen, har fått stipend fra Fritt ord og skal skrive bok.
Victoria Uwonkunda
Latest posts by Victoria Uwonkunda (see all)

– Tema i boken skal handle om mye av det samme som jeg pleier å skrive om på Honestthinkings nettsider, sier Anfindsen til Utrop.

Samarbeidet med Fritt Ord kom etter at Anfindsen presenterte et bokprosjekt med arbeidstittelen  «Ærlighet varer lengst» til stiftelsen. Anfindsen forteller Utrop at boken kommer ut en gang på høsten neste år, og at han har fått 100 000 kroner i støtte for bokprosjektet.

Anfindsen sier at han er skeptisk til om den løypa som er kjørt av den vestlige verden er den riktige når det gjelder integrering.

– Etter min vurdering har den vestlige verden en tendens til å ikke tenke ærlig, feie alt under teppet og vi undervurderer utfordringer som er knyttet til det multikulturelle, sier han. Han understreker at det finnes mye positivt og verdifullt med det flerkulturelle, men samtidig synes han at det er større utfordringer enn hva norske politikere er villige til å ta tak i.