“Naive Norge:” Flerkultur for amatører

0Shares

Foto: TV2

Tittelen på dokumentaren er ”Naive Norge” og hovedpersonen, en fotograf, er hovedmannen i filmen som ble vist på TV2 mandag kl 22.30.

Fotografen møter på ulike mennesker i et spennende miljø på Holmlia, men gir inntrykk av å ha personlige problemer eller fobia knyttet til personer med minoritetsbakgrunn. Han mistenker innvandrerkvinnene for å være undertrykt av menne. Han sier han ikke trives på Holmlia, og gir inntrykk av å ikke tåle multikulturalisme.

Til tross for at respondentene snakker etnisk norsk, har norske venner og ser ut til å være godt integrert, sier han at det er ”problemer” på Holmlia. Men vi ser ikke noe om dette i dokumentaren. Fotografen snakker om samfunn i samfunnet, men det er ingen holderpunkter som beviser dette. Filmen er bare preget av personlige meninger og ytringer som vi ikke ser noen grunnlag for i filmen.

”Naive Norge” presenterer flerkultur for amatører. Oslo har 20 % med minoritetsbakgrunn, men fotografen som ikke har hatt noe kontakt med minoritetsmennesker tidligere ser ikke ut til å forstå andre kulturer. Fotografen gir inntrykk av å være fordomsfull og intolerant.

Dokumentaren viser synspunktene til en mann med tilpasningsproblemer som frykter den muslimske verden. Fotografen trekker konklusjoner om personer med annen bakgrunn basert på krangelen med naboen. Han frykter framtiden, og for at det skal bli flertall av muslimer.

”De vil ha minst mulig å gjøre med oss,” avslutter fotografen med sine personlige synspunkter. Men som seer sitter jeg med inntrykk av de bildene som ble presentert av Holmlia som godt miljø. Dersom alle de personlige kommentarene til fotografen hadde blitt fjernet, ville vi sett en utmerket film om det flerkulturelle Holmlia.