Stemme eller ikke stemme.

0Shares
Latest posts by Imtiaz Hussain (see all)

Valgdagen nærmer seg folkens, og tv og aviser er fulle av lokale politikere som stikker sine hoder frem. Noen av dere har allerede sikkert bestemt seg for hvem de skal velge, men all statistikk viser at flerparten av spesielt pakistanere holder seg hjemme denne dagen.

Jeg har blitt kontaktet av flesteparten av “våre” politikere som lurte på om jeg kunne komme med forslag som kunne få oss pakistanere spesielt til å ile til valgbodene 10.sept 07. Siden jeg er snillheten selv, kunne jeg ikke annet enn å si ja til å bruke min utrolige kreative hjerne til å utarbeide en rapport som følger nedenover.

Som dere sikkert vet, så innleder Høyre alltid sin valgkamp med å invitere til grillfest med halalkjøtt på Ekeberg. Ifølge et intervju til Aftenposten underskreket Amir Sheikh at de ville gjøre alt de maktet for å kapre de omlag 90.000 minoritetsstemmene ved høstens valg.

De øvrige partiene AP, SV har også inntatt sine posisjoner. Partiprogrammet er oversatt til urdu og i tillegg har de nærmest løpt om kamp til de største moskeene i Oslo,der de står skulder til skulder med moskeenes styrer og imamer som soler seg i glansen for engangs skyld. Lange taler har blitt holdt blant annet på ulike 14.august arrangementer (pakistansk nasjonal da red.anm). Mange løfter har blitt gitt, og god mat er blitt servert.

Som velger står man plutselig i sentrum. Ali, Mohammed, Abdul, Fatima og alle disse navnene ruger høyt blant landets politikere. Du er fedrelandets sønn eller datter. Landet trenger deg, partiet trenger din stemme. Glemt er alle skuffelsene du har vært gjennom, enten ved bruk av hijab eller uttalige jobbsøknadene du har sendt. Endelig raver du som mørkhudet høyere enn alle individer i Norge.

I over en måned har selv undertegnede blitt kontaktet av ulike personer. Budskapet har som regel alltid vært: “Ikke glem oss 10.sep”. Familiens overhoder har nærmest blitt terrorisert av deres lange følge. Alt av slektsrelasjoner har blitt ramset opp. Det er nå man skal støtte sine egne.

Likevel viser det seg at på valgdagen så dukker over halvparten aldri opp. Hvorfor det er ikke godt å vite. Derfor, etter intens forskning rundt dette fenomenet, så har jeg kommet til følgende:

– Ha egne valg dager for folk med pakistansk bagrunn.

– Gratis inngang til Tusenfryd for en familie hvis det er to myndige stemmegivere.

–  Fri bruk av slottsparken på nasjonal dagen 17.mai.(se og bli sett dagen)

– Rabatterte flybiletter med PIA ved reise utennom sesongsrushet. Fri bagasje opptil 50kg pr person.

– Gratis ringeminutter i form av påfyllingskort for å ringe til Pakistan.

– Gave kort til Sheikhs fashion.

– 5 KG mandler for hver stemme gitt av en myndig person.

– Sterkt reduserte priser ved natt åpent ved strømmen storsenter eller Storo

– 20 L Hmelk uten kostnad.