Ikke urimelig mot Sara Azmeh Rasmussen

 
Foto: Henrik Beckheim
Jeg gått rundt og tenkt mye de siste dagene. Jeg har gått over sitatet mitt i Utrop igjen og igjen for å forsikre meg om at jeg ikke sa noe urimelig og noe jeg ikke kan stå inne for da jeg ble bedt om å kommentere mitt forhold til Sara Azmeh Rasmussen.
0Shares
Latest posts by "Dua", Skeiv verden (see all)

“Har godt kjennskap til henne. Vi som er lesbiske og homofile muslimer støtter henne prinsipielt på enkelte synspunkter når det gjelder LHBT-kampen, men er helt uenige i hennes overdrevne religionskritikk som veldig mange opplever som en slags ”kamp mot” eller sluttoppgjør.”

Jeg er forsikret. Da jeg sto fram i avisa som bifil muslimsk jente etter årevis med tenking visste jeg at jeg måtte tåle motstand, men ikke fra en jeg regnet som alliert. Det var uvirkelig å oppleve et avisangrep fra en jeg trodde skulle klappe meg på skuldrene og si at hun skulle være der for meg, selv om vi ikke var helt enige i sak. Akkurat som jeg og mine venner hadde vært der for henne. Jeg var såret, skuffet og svært lei meg.

Jeg er en troende muslim. Dette er verken noe jeg skammer meg over eller noe som kommer til å forandre seg. Allikevel får jeg den følelsen av at du vil at jeg skal åpne øynene og se hvordan islam “virkelig” er for så å forandre min mening. Det skjer ikke. Min tro er noe jeg har tenkt over lenge, og selv om mine foreldre også er muslimer har jeg valgt denne troen selv. Jeg er muslim Sara, og jeg er bifil.

Jeg håper du greier å respektere begge deler, og ikke bare det sistnevnte. Det jeg prøvde å formidle i Utrop var at jeg og mange andre føler at du kjemper en tofrontskrig. Mot homofobi og mot islam. Den ene krigen har jeg meldt meg på for lenge siden, men den andre kommer jeg aldri til å støtte deg i. Respekter dette.

Den kampen vi kjemper sammen har vi ulike metoder for, og sånn som jeg ser det er det bare sunt. Du tror på konfrontasjon og jeg på dialog. Jeg respekterer metoden din, men vil ikke være med på den metoden. Enkelt og greit. Dette har aldri vært en personlig sak, Sara. Dette er noe vi er uenige om på den politiske fronten. Folk er uenige og uenighet er sunt, men man henger jo ikke ut en venn av den grunn?

Jeg ble spurt om hva jeg synes om deg, og svarte ærlig. Dette førte til (sånn som jeg føler det) at du klappet til meg i media. Tror du virkelig dette gjør det lettere for andre homofile/bifile muslimer å stå frem? Det gjør det ikke, Sara. Det gjør ikke det.