Amal Aden har merket stor forskjell etter at hun gikk ut å fortalte om hvordan politiet ba henne dempe seg i det offentlige rom.
Foto: Henrik Kreilisheim

Flere støtter Amal Aden

– Jeg er svært takknemlig for all den støtten jeg har fått, sier den profilerte samfunnsdebattanten.

Publisert: 13.03.2015 15:00
Av Sibel Thorsen Kocabas

– Jeg kom til et punkt hvor jeg ikke orket å bli spyttet på og bli sjikanert fordi jeg bruker min ytringsfrihet i Norge. Jeg måtte si fra, sier hun til VG.

Lørdag, 7. mars, gikk den 31-åringen ut i VG og fortalte at politiet gjentatte ganger har bedt henne om å dempe seg i det offentlige rom, ligge lavt, og ikke provosere så kraftig i sine offentlige ytringer.

Hun gikk også i rette med statsminister Erna Solberg (H), som i januar sa at ytringsfriheten ville bli større og selvsensuren mindre etter terrorangrepet i Paris i januar.

Men nå, etter at saken hennes er blitt løftet opp av Erna Solberg og påtroppende Ap-nestleder Hadia Tajik, har situasjonen endret seg.

Fått sikkerhetsgarantier
Aden sier at hun nå har fått de sikkerhetsgarantiene hun trenger for å fortsette å holde foredrag på skoler, og å delta i offentlige debatter. Forholdet til politiet er blitt bedre, og i tillegg har utallige privatpersoner meldt seg med sympati og tilbud om hjelp.

Mandag kom også en tydelig beskjed fra politisk ledelse i Justisdepartementet:

«Politiet må sørge for tilstrekkelig sikkerhet rundt henne og andre for at de skal kunne fortsette å delta i samfunnsdebatten», sa statssekretær Vidar Brein-Karlsen (Frp).

– Det er helt rørende hvordan min situasjon er snudd på hodet i løpet av få dager, sier Amal Aden nå.


Fra https://www.utrop.no/Nyheter/Innenriks/28636
Alt innhold er opprettshavelig beskyttet. Eminol.com og Utrop.no © utrop@utrop.no