Skuespiller Eili Harboe (Thelma) og regissør Iram Haq (Hva vil folk si) under prisutdelingen i den nordiske filmfestivalen i Lübeck.
Foto: Sigurd Moe Hetland

Skamløs-film fikk publikumspris

Filmen Hva vil folk si, av den norsk-pakistanske regissøren Iram Haq, vant publikumsprisen i den 59. nordiske filmfestivalen i Lübeck.

Publisert: 09.11.2017 17:00
Av Claudio Castello

Hele 34 norske filmer og sju minoritets samproduksjoner har blitt vist på filmfestivalen i Lübeck i Tyskland sist helg, melder Norsk Filminstitutt.

Spillefilmene Hva vil folk si (regissert av Iram Haq), Thelma (av Joachim Trier) og Rett Vest (av Henrik Martin Dahlsbakken) har deltatt i konkurranseprogrammet, og blitt vurdert av flere juryer.

Hva vil folk si fikk hederlig omtale fra festivalens hovedjury (NDR), og da de 4500 publikumsstemmene var talt opp, vant Iram Haq publikumsprisen på 5000 euro.

– Regissøren forteller sin egen historie på en så fantastisk og følelsesmessig måte, og med en slik autentisitet at det er uunngåelig for seeren å ikke bli engasjert, het det i jurybeskrivelsen.

– Viktig plattform
Stine Helgeland, avdelingsdirektør for kommunikasjon, innsikt og internasjonale forhold i Norsk filminstitutt, er storfonøyd med prisen.

– Nordiske filmdager i Lübeck er en viktig plattform inn i det tyske markedet, og prisene er et flott kvalitetsstempel når de norske filmene skal finne veien til det tyske publikummet. Det er fantastik å se at Iram Haqs film Hva vil folk se blir så godt mottatt av publikum. Denne helstøpte, kloke og viktige filmen har snart blitt sett av 70.000 nordmenn, og publikumsprisen bekrefter at filmen har universell appell.

Sett av flere titusener
Hva vil folk si hadde norsk kinopremiere 6. oktober 2017 og har allerede blitt sett av nærmere 70.000 nordmenn.

Filmen handler om 16 år gamle Nisha som blir sendt til slektninger i Pakistan mot sin vilje. Filmen er skrevet og regissert av Iram Haq, og produsert av Maria Ekerhovd for Mer Film. Hva vil folk si hadde verdenspremiere i september på filmfestival i Toronto, og har siden blitt vist på en rekke filmfestivaler over hele verden.


Fra https://www.utrop.no/Nyheter/Kulturnytt/32503
Alt innhold er opprettshavelig beskyttet. Eminol.com og Utrop.no © utrop@utrop.no