Støre: – Dette er et verdivalg

Denne høsten vil avgjøre hva slags Norge vi vil ha og hvilken stemme vi får ute i verden, slår Ap-leder Jonas Gahr Støre fast.

Publisert: 04.10.2018 05:21
Av NTB

Ap-lederen var førstemann ut i den to dager lange trontaledebatten som startet onsdag. Der gikk han langt i å strekke ut en hånd til Kristelig Folkeparti, som om en knapp måned skal bestemme seg for om de vil samarbeide med høyre- eller venstresiden.

– Vi vil ha en åpen holdning til alle partier som støtter opp om fellesskapsløsninger. Skulle KrF velge å samarbeide med oss, er Arbeiderpartiet klar til å ta ansvar, fastslo Støre, som gjentok kritikken av regjeringens trontale tirsdag.

– Det var en tale med få nye ideer og knapt noen løsninger, sa Støre.

– Arbeiderpartiet sier nei til kommersialisering av velferden og bruke de store pengene på sykehus, omsorg og skole, ikke skattekutt, sa han videre. Ap-lederen vil også sørge for større klimakutt i Norge, blant annet ved å bruke statens innkjøpsmakt.

KrF-leder Knut Arild Hareide ville gjerne komme med en replikk, men som leder av et mindre parti på Stortinget fikk han ikke adgang.

– Til alle dere som lurer på hvorfor jeg IKKE tok replikk på Støre i Trontalen: Jeg bad om replikk – men fikk ikke adgang til replikk. Sånn er det å være et mindre parti. Men vi kan ikke klage på at media glemmer de litt mindre partiene for tida, skrev Hareide på Twitter like etter.

KrF-frieriet gikk ikke ubemerket hen hos Høyres Trond Helleland.

– Vi har også en utstrakt hånd til KrF, slo han fast i sin replikk til Støre.

(©NTB)


Fra https://www.utrop.no/Nyheter/Notiser/33873
Alt innhold er opprettshavelig beskyttet. Eminol.com og Utrop.no © utrop@utrop.no