De får informasjon om terroren i Oslo

 
Foto: Shanjayan Shan
De får informasjon om terroren i Oslo Voksne som går på norskkurs skal få informasjon om terroren i Oslo. Det har regjeringen bestemt. Minister Audun Lysbakken (bildet) har sendt ut et brev til skolene. I brevet skriver han at lærerne på norskkursene må gi god informasjon. – Lærerne bør snakke med deltakere om det de […]

De får informasjon om terroren i Oslo

Voksne som går på norskkurs skal få informasjon om terroren i Oslo. Det har regjeringen bestemt. Minister Audun Lysbakken (bildet) har sendt ut et brev til skolene. I brevet skriver han at lærerne på norskkursene må gi god informasjon. – Lærerne bør snakke med deltakere om det de har hørt og lest og korrigere misforståelser, skriver ministeren.

Kommunene jobber for dårlig

Mange kommuner i Norge får nye flyktninger hvert år. Alle disse flyktningene trenger et sted å bo. Men kommunene er ikke flinke nok til å finne boliger til flyktningene. Det viser en ny rapport fra universitetet NTNU. Det var Husbanken og Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) som bestilte rapporten. I rapporten står det at kommunene må organisere arbeidet sitt bedre.

Foto : Flickr

Stortinget fikk rapport om arbeid

Regjeringen har skrevet en rapport om arbeid. Rapporten skal til stortinget. En slik rapport kaller vi en stortingsmelding. I meldingen står det at de fleste i Norge har det bra på jobben. Men i noen jobber blir mange syke. Det er også en del jobber der de ansatte ikke har det bra. Regjeringen vil derfor jobbe hardere for at alle sjefer følger loven. I arbeidsmiljøloven står det hvordan det skal være på norske arbeidsplasser.

Naboer: Mortensrud og Klemetsrud barneskoler sogner til samme ungdomskole. Andelen minoritetselver er henholdsvis 97 prosent og 44 prosent.
Foto : Oslo kommune

Rektor vil ha gratis aktivitetsskole

Leif Arne Eggen er rektor på Mortensrud skole. 97 prosent av elevene på skolen er ikke etnisk norske. Rektor Eggen forteller at mange av barna er flinke på skolen. Men noen av barna snakker ikke bra nok norsk. Det kan være fordi foreldrene ikke snakker norsk. Eggen forteller at bare 25 prosent av elevene går på aktivitetsskole etter skoletid. Det er mindre enn på andre skoler. Derfor vil han ha gratis aktivitetsskole for elevene. Det skriver Nordstrand blad.