Glitter, glam og skeive på flukt

0
Mens jeg feirer pride med glitter, glam og Lady Gaga på høyttalerne, er jeg så takknemlig for at jeg har friheten til å ikke bare kjempe, men også feire. Samtidig som vi går gjennom Oslos gater med skilt og fjærboa drukner skeive flyktninger i Middelhavet. Mens vi feirer friheten vi har, blir skeive trakassert og voldtatt i flyktningleirer Norge bidrar til å opprettholde. 

Utrops utgave 25 – 2024 er ute nå!

0
Utvalg vil straffe foreldre som tvinger barn med på skadelige utenlandsopphold

Tyrkia og Kobani i Vestens og NATOs øyne

0
Noen kan ha sagt at det ikke er nødvendig å sammenligne en liten by i det nordøstlige Syria med et stort land som Tyrkia.

Kosmopolitisk etikk: vårt krysskulturelle ansvar

0
I møte med vår tids komplekse virkelighet, det nødvendig å nyansere og videreutvikle vår forståelse av kosmopolitisme. skriver Julie Lillelien Porter i dette innlegget.

EUs tre nye måter å holde afrikanske migranter ute

Stadig tøffere tiltak mot innvandring fører til mer brutalitet og diskriminering, men mislykkes i å stoppe strømmen av migranter fra Afrika, skriver to eksperter på området i dette innlegget.

Utflytting: Den skjulte faktoren bak fremveksten av det radikale høyre i Europa

Utflytting er med å forklare både høyrepopulismens vekst og innvandringsmotstand i områder der innvandrerbefolkningen er minst, mener forskere ved to av USAs mest prestisjetunge universiteter.

Utrops utgave 24 – 2024 er ute nå!

0
Ett år etter migrantforliset utenfor Hellas: Hundrevis av familier venter fortsatt på svar

Dyster rekord og vårt medmenneskelige ansvar

0
Om hjerteskjærende bilder fra krig og konflikt gjør at du må snu deg vekk, om klumpen i magen blir for stor og du ikke vet hvordan du skal forholde deg til det du ser, er det et signal om at du som verdensborger og medmenneske har et ansvar.

Vi må tenke nytt om arbeidsinkludering

Arbeidsinkludering av migranter og flyktninger er ikke bare nødvendig for å møte Norges umiddelbare ressursbehov innen enkelte sektorer; det er også en investering i landets langsiktige sosiale og økonomiske bærekraft.

Utrops utgave 23 – 2024 er ute nå!

0
Høyre vil straffe foreldre som står bak ufrivillige utenlandsopphold