Utrops utgave 42 – 2020 er ute nå!

0
Statssekretær: – Politiet prioriterer å ta østkantungdom

Karikaturer – en psykoanalyse

Profeten er mer enn personlig. For troende muslimer er han en del av selvet. Da kreves empatisk anstrengelse fra begge sider, skriver Farhan Shah og Shahram Shaygani i dette innlegget. 

Sametingets tvilsomme dialogmetoder

0
Sametinget anerkjenner ikke legitimiteten til andre folkegrupper i dette offentlige ordskiftet, skriver Kvensk Finsk Riksforbunds representant i denne replikken.
eye, google, detail

Verden er mer enn bare et filter

0
Sosiale medier bringer en unik arena for samvær. Det er vel og bra, men det anbefales å ta pauser og ta en kikk på den tredimensjonale virkeligheten også, skriver Umera Tariq i dette innlegget. 

«Franske tilstander» bør vekke bekymring, også i Norge.

0
Den franske regjeringens tiltak mot islamsk separatisme er rent faktisk det første steget i å separere muslimer fra Frankrike, skriver Mohammed Arslan i dette innlegget.

– Det er vanskelig å flytte dit man «kommer fra» når man er norsk

0
Nordmenn med somalisk bakgrunn får opplevelsen av en «Dobbel diaspora» når de flytter til landet de ofte får høre at de «kommer fra», men ofte ikke engang har vært i, skriver Ingeborg Vardøen i dette innlegget. 

Norsk innflytelse i FN kan bidra til å løse konflikten i Nagorno-Karabakh

Konsekvensene kan bli katastrofale, lokalt og globalt, hvis det ikke blir satt i gang fredsforhandlinger. Her Norge spille en sentral rolle, skriver Saida Rashidova og Shahla Mirzazada i dette innlegget.

Utrops utgave 41 – 2020 er ute nå!

0
Ensomhet og isolasjon fører til rusmisbruk blant skeive minoriteter

Norge bør anerkjenne folkemordet på armenerne og støtte selvstyre i Nagorno-Karabakh!

0
Norge unnlater å fordømme Aserbajdsjan. Det er bra for oljesamarbeidet, men farlig for ofrene i en krig der Norge kunne spilt en positiv rolle, skriver Sjur Cappelen Papazian i dette innlegget. 

Historien bak norske myndigheters positive diskriminering av samer

0
Norge liker å se på seg selv som en foregangsnasjon når det gjelder menneskerettigheter. Samene brukes til å fremme et positivt norsk omdømme, skriver Rune Bjerkli i dette innlegget.