Hva den norske rasismedebatten ikke trenger

I norsk rasismedebatt går fronten mellom antirasister og de som mener at påstandene om rasisme er overdrevne. Men nå har vi i også fått en tredje posisjon: Det enkelte kaller «omvendt rasisme». Det er ikke hva vi trenger.

Holocaustsenteret, Senneset og muslimer som «smittekilden»

Det er gledelig at Ingeborg Senneset tar avstand fra Kjetil Rolness’ uriktige stempling av muslimer som den antisemittiske «smittekilden» i Norge. Men når vil Aftenpostens lesere få vite dette? 

Stakkars FrP, som har fått vondt i følelsene sine

Sikkerheten til barna og de tjenestemmenene som har gjort jobben sin er viktigere enn sårede følelser i den deler av FrP som fortsatt later som om de er i opposisjon, skriver Lene Johansen i dette innlegget

Brune nordmenn må også vise mer vennlighet og raushet til flyktninger

Alle må gjøre mer for at folk skal føle seg velkomne i dette landet. Da er arbeid den beste måten å integrere mennesker på, skriver kommunestyrerepresentat Elysha Zaman (Ap) i dette innlegget.

Ola Borten Moe kjører 30 år gammel iransk stil når han omtaler somaliere

Min egen ungdoms minner fra Irans diskriminering av afghanske flyktninger kommer til overflaten igjen når jeg leser Ola Borten Moes bruk av tall for å rakke ned på somaliere i Norge.

Utrops utgave 02 – 2020 er ute nå!

https://dagens.utrop.no/2...

Hvilken nasjon skal lede de muslimske landene?

Drapet på leder for Quds-styrken, Qasem Soleimani, og Irans etterfølgende trusler mot Saudi Arabia og USA aktualiserer en lang konfliktlinje. En konflikt om hvem som skal være den ubestridde lederen for muslimer. Denne konflikten og dens konsekvenser vil påvirke norsk og europeisk politikk i Midtøsten i årene som kommer.

Ikke riktig å konspirere ved mangel på informasjon

Hadde Oslo-politiet informert på sin Twitter om nyttårsvolden, kunne dette har spart for flere dager med misforståelser og feil begrunnelser. Men det er heller ikke riktig at alternative medier konspirerer ved mangel på informasjon.

Det svenske klansamfunnet

I Sverige møtte jeg en journalist og en politimann. Det ga innblikk i hva som skjer når en ny variant av det urgamle klansystemet vinner individets lojalitet – i fravær av et tydelig svensk «vi».

Imam Fawzi tar feil om Aishas alder

Muhammed hørte til samfunn for 1400 år siden. Han var et menneske med sine lyster og feil, og han var ikke perfekt.
X