EU-domstol: Ungarsk NGO-lov bryter EUs regler

0
En ungarsk lov som krever at organisasjoner finansiert fra utlandet navngir sine donorer, er i strid med grunnleggende rettigheter i EU.

Lampedusa har ikke kapasitet til å sette migranter i karantene

0
Rundt 250 migranter har ankommet den lille italienske øya Lampedusa, men øya har ikke kapasitet til å sette dem i karantene.

Arbeidstilsynet kan ikke gripe inn mot underbetalende jordbærbønder

0
Politikere fra Senterpartiet og Høyre reagerer på at Arbeidstilsynet ikke har mulighet til å hjelpe jordbærplukkere som får betalt langt under minstelønn.

Leger Uten Grenser må stenge koronasenter på Lesvos

0
Leger Uten Grenser (MSF) er tvunget til å stenge et koronasenter for asylsøkere på den greske øya Lesvos som følge av en konflikt med lokale myndigheter.

Tidligere Frp-politiker tiltalt for grove trusler med våpen

0
Tidligere Frp-politiker Mazyar Keshvari er tiltalt for grove trusler mot sin ekssamboer og risikerer flere år i fengsel. Keshvari nekter straffskyld.

Obama: – Politifolk kneler på nakkene til svarte amerikanere

0
USAs tidligere president Barack Obama kritiserte føderal maktbruk under begravelsen til borgerrettsikonet og kongressrepresentanten John Lewis.

Antirasistisk senter tar hakekorsfrikjennelse til FN

0
Tre menn ble i lagmannsretten i juni frikjent for å ha hengt opp hakekorsflagg flere steder i Kristiansand. Nå tar Antirasistisk Senter saken til et FN-organ.
corona, world, mask

Koronainformasjon på mange språk

0
Enhet for mangfold og integrering (EMI) har i sommer gitt ut informasjon om koronaviruset på en rekke forskjellige språk.

Polakker fikk ikke stemt: Posten beklager feil

0
12. juli ble den polske presidenten Andrzej Duda så vidt gjenvalgt. Men mange polakker i Norge fikk ikke stemme. – Svikt i distribusjonen, sier Posten.

Ukraina: Faktasjekkere med bånd til høyreekstremister?

0
Flere har begynt å stille spørsmålstegn ved den ukrainske faktasjekkersiden Stopfake etter avsløringer om forbindelser mellom ledende aktører og den høyreekstreme organisasjonen C14.