Mat her og der med Yousef: Far East Restaurant

0
Pad-thai-Tinashe er månedens gjest og stedet er Far East restaurant, som ikke er så veldig langt øst, men midt i smørøyet av Oslo Sentrum. Rett borti høgget for Gunerius senter finner du den folkekjære mafiabossen Mr. Hong.

Nyskrevet klassiker

0
Husdramatikeren på Nationaltheatret, Camara Lundestad Joof, høstet god kritikk for "De må føde oss eller pule oss for å elske oss". Nå er teaterstykket som kalles "nyskrevet klassiker" å finne i bokform.

Sønnen brukte pisk, faren tok frem pistol

0
En ni år gammel hvit gutt banket og pisket på døren til en afroamerikansk familie i Texas. Da faren ble konfrontert med sønnens oppførsel, tok han frem en pistol.

Colombianske menneskerettighetsforkjempere på Oslo-besøk

0
Knappe to uker igjen før presidentvalget i Colombia, kommer menneskerettighetsforkjemperne Gloria Orcué og Carlos Morales på besøk til Norge.

Vestafrikanske rytmer og popstrupesang til årets Riddu Riđđu

0
Etter to år med alternative arrangementer og nedskalert festival, er urfolksfestivalen klar for full festival igjen - det innebærer både verdensstjerner og nye navn.

Skeivt kulturår-midler til minoritetsorganisasjoner

0
Kulturrådet har fått i oppdrag fra Kultur- og likestillingsdepartementet å fordele overskudd på fem millioner fra Norsk Tipping til tiltak og arrangementer under Skeivt kulturår i 2022.

Fremmedkrigerbegrepet omdefinert?

0
Krigen i Ukraina kan ha gitt ordet "fremmedkrigere", som fra før av vekker negative assosisasjoner, en annen klang.

Selger mat fra øst til vest

0
– Bare gi meg en potet og kassava, så lager jeg noe godt, sier kjøkkensjef og restauranteier Angela Patricia Quesada Borja som drømmer om å kjøpe råvarer direkte fra urbefolkningen i hjemlandet Colombia.

Håper boka støver ned

0
Tinashe Williamson gjorde vonde rasistiske erfaringer om til grunnlaget for sin suksessbok. Likevel håper hun at boka skal støve ned i norske biblioteker

Senait kåret til Årets ildsjel

0
I mai ble kassaleder Senait Hailemariam kåret til Årets ildsjel i NorgesGruppen