Oslo Mela klare med årets første artister

0
Supergruppa Les Amazones d’Afrique, den legendariske popstjerna Sajjad Ali, den eksperimentelle jazzartisten Sarathy Korwar, den karismatiske rapperen Sampa the Great og de innovative qawwaliene Zain Zohaib er klare for Oslo Mela

Stortinget avviser nytt forslag om oppmyking i asylpolitikken

0
Det er viktig å kunne frata mennesker statsborgerskap og oppholdstillatelser for å bevare tilliten til asylsystemet, mener flertallet i kommunalkomiteen. Det blir da ingen foreldelsesfrist i tilbakekallssaker. – Håpløs markeringspolitikk, sier Tobias Drevland Lund (R).

Kommunikasjonssvikt på sykehus med fatale følger

0
En gutt som mistet livet under narkose på Stavanger universitetssjukehus hadde en underliggende sykdom. Foreldrene mener de ikke ble hørt da de ba om tolk.

Formidlingspris tildeles Nadia Ansar

0
Organisasjonen For Kvinners Helse, som fremmer forskning på kvinnehelse, har bestemt at årets Formidlingspris blir tildelt Nadia Ansar.

Innvandrerdøtre lykkes både i jobb og utdanning

0
En ny rapport om levekår sammenlikner innvandrerkvinner og døtrene deres. – Døtrene er født og oppvokst i Norge, og lykkes bedre enn mødrene som innvandret senere i livet. Det viser at integreringen fungerer, sier en av forskerne bak undersøkelsen.

– Viktig at Norge øker støtten

0
Norsk-ukrainere er positive til at statsminister Jonas Gahr Støre i Tyskland og utenriksminister Espen Barth Eides signaler om økt støtte til Ukraina.

19 migranter funnet døde utenfor Tunisia

0
Den tunisiske kystvakta har hentet opp 19 mennesker som forsøkte å ta seg til den italienske øya Lampedusa, opplyser tunisiske myndigheter.

Innvandringsforsker blir ny daglig leder på Fafo

0
Hanne Cecilie Kavli blir ny daglig leder ved forskningsstiftelsen Fafo. Hun tar over etter Tone Fløtten som har vært i stillingen siden 2015.

Fredskonferanse under krigsfare

0
Flere hundre møtte opp da Ahmadiyya-samfunnet arrangerte årets utgave av sin fredskonferanse.

– Hærverk møtt med motstandskraft og støtte

0
I februar ble EMKs plakat for en fundraising-kampanje revet ned utenfor organisasjonens lokaler.