Fawzi og Ismail vil ha flere afrikanske kvinner inn i Oslo-politikken

0
Rekordmange norsk-somaliere stilte opp til lokalvalget. Likevel kom kun én inn i bystyret, og ingen kvinner med afrikansk bakgrunn ble valgt inn.

USA gir beskyttelse til en halv million venezuelanere

0
USA gir midlertidig unntak for utsendelse og arbeidstillatelse til nesten en halv million venezuelanere i landet.

EU-parlamentet setter forhandlinger om asylavtale på pause

0
EU-parlamentet har satt forhandlingene om den nye asylpakten på pause. Hensikten er å presse EU-landene til å bli enige seg imellom.

Noor: – Den norske integreringsmodellen fungerer godt

0
En ny IMDI-rapport viser at integreringen i Norge stort sett går bra, og at stadig flere innvandrere vil bo ute i distriktene. Linda Noor i Minotenk sier til Utrop at den norske integreringsmodellen ser ut til å fungere relativt godt.

Vil ha Drammen som mangfoldsmodell

0
Sentrums nyvalgte representant i Drammen, Sajid Mukhtar, har vært i dialog med Drammens ordfører og andre partiledere om for å få til et mangfoldig bystyre.

Amnesty-analyse: Hver fjerde Facebook-kommentar om samer er negativ

0
Amnesty International har analysert over 200.000 kommentarer på Facebook, og slår fast at hver fjerde kommentar om samisk tematikk er negativ.

Jama var analfabet i hjemlandet sitt – nå starter hun bachelorgrad

0
Selv om Rama Jama var alenemor med fem barn tok hun grunnskolen via voksenopplæringen. Nå har hun kommet inn på bachelorgrad i sosialt arbeid på VID vitenskapelige høgskole i Oslo.

Glede over at aktivist fra Vietnam er satt fri

0
I 2020 fikk den fengslede menneskerettsaktivisten Stefanusprisen. Fredag kom nyheten om at vietnamesiske Nguyen Bac Truyen er sluppet fri.

Nesten 100 mennesker reddet utenfor Hellas

0
I alt 93 migranter og flyktninger blir brakt til den greske byen Kalamata etter at båten deres fikk problemer nesten 75 kilometer fra kysten.

Sverige bygger asylsøker-sentre

0
Asylsøkere i Sverige får ikke lenger bo ute i samfunnet, men må til mottakssentre. Avviste søkere skal direkte til retursentre.