Om oss

Utrop er Norges første avis og TV som har nyheter, aktualiteter og debatt om det flerkulturelle Norge, i tillegg til å drive en flerkulturell kalender. Utrop ble etablert som nettportal i 25. oktober 2001, og 15. juni 2004 ble første utgave av papiravisen gitt ut. Utrop gis ut elektronisk hver uke, og hver fjerde utgave kommer også på papir.

Utrop er ikke-partipolitisk og er religiøst uavhengig avis. Vi arbeider i tråd med Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten. Utrop medlem i Mediebedriftenes Landsforening (MBL), og er registrert i Frivillighetsregisteret. Og alt overskuddet går til produksjon av kvalitetsjournalistikk.

Utrop driver seriøs og kritisk journalistikk, og fungerer som minoritetenes arena for fri informasjon, samfunnskritikk og debatt. Hovedaktiviteten er å publisere nyheter, aktualiteter og debatt som angår det flerkulturelle kultur- og samfunnslivet.

Utrop går ut i feltet, intervjuer og tar aktiv del i samfunnsspørsmål. Utrop fungerer som en arena der lesere kan holde oppdatert om samfunnsutviklingen, dele sine erfaringer og få kunnskap og nettverk.

Utrops mål er å samle mennesker med all etnisk bakgrunn, også nordmenn under et flerkulturelt grunnlag og på like vilkår for å få til et tolerant samfunn med respekt for mangfoldet.

Utrop vil bidra til et samfunn fritt for rasisme og fordommer, til et demokratisk, liberalt og pluralistisk samfunn, basert på likeverd mellom kjønn, legning og etnisk- og religiøs bakgrunn og humanistisk etikk, menneskesyn og virkelighetsforståelse.

Utrop er en selvstendig mediebedrift basert på et ideelt grunnlag og uten noen form for kommersielle hensikter, men som alle andre mediebedrifter er vi avhengig av annonseinntekter for overlevelsen av avisen.

Utrops redaksjonelle aktiviteter er et resultat av en selvstendig og uavhengig journalistisk vurdering, og innholdet er uten bindinger til utenforstående interesser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet Copyright © Utrop.no

Skal du sende inn innlegg til Utrop?

Innsending av stoff er samtidig et aksept for Utrops generelle vilkår.

Les også om krav til stoffet, skriveråd og generelle tips til en god tekst.