Vil ha Eurovision-finalist fjernet

 
Foto: Wikimedia Commons
Laurent Amir Khlifa Khedider Haddad (bildet), bedre kjent under artistnavnet Amir, er franskfødt av israelsk-arabisk opphav. Likevel er det ikke alle som er begeistret for at han får forsvare Frankrikes ære under årets Melodi Grand Prix.
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

Ifølge nettmagasinet LPHInfo sirkulerer det nå nettpetisjon på ulike franskspråklige fora, som krever at Haddad ikke får delta under sangkonkurransens finale. Finalen skal avholdes på Globen i Stockholm om en måneds tid.

Nettpetisjonen kaller Haddads deltakelse i Eurovision for “et middelmådig og grusomt skuespill”.

– Som propagandist, og som representant for den sionistiske kreftsvulsten, har du ingen plass i denne konkurransen, Jeg håper du har forståelse for mine og mange andres ønsker om at du ikke skal representere Frankrike, går det blant annet frem i teksten, som hittil har blitt delt og undertegnet av 700 nettbrukere.

Nord-afrikansk jøde
Likevel står musikken høyt i kurs, og politikken tilsvarende lavt før årets Eurovision hva Frankrikes store sanghåp angår. Blant annet skriver det franske underholdningsmagasinet Tele-Loisirs at han regnes som en av topp-tre favorittene av ulike bookmakerfirmaer.

Haddad, som ble født i 1984 i Paris, har foreldre med jødisk bakgrunn fra Tunisia og Marokko. Offisielt har han begge lands statsborgerskap, etter at han sammen med sine foreldre emigrerte til Israel som åtteåring.

Fra ung alder viste han sin musikktalent. Likevel var det ikke før 2006 at han deltok i sin første musikk-konkurranse, Kokhav Nolad, som er Israels tilsvar til Idol.

I 2011 var han blant finalistene i den franske utgaven av The Voice, og fem år senere vil han representere Frankrike i Eurovision-finalen i Stockholm om en måneds tid med sangen “Ja`i Cherché” (Jeg leter etter).

Link til videoen til J'ai cherché